ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Τιμάμε φέτος τα 200 έτη από την Εξέγερση των Ελλήνων για την ελευθερία , 200 χρόνια από τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 για την Παλιγγενεσία. Τιμάμε τον Αγώνα των Ελλήνων για την Απελευθέρωση από τον Τούρκικο ζυγό, την θυσία χιλιάδων Ελλήνων για την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.

Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία! Οι συνθήκες ήσαν αντίξοες. Πολλοί θεώρησαν την Επανάσταση αποκοτιά κόντρα σε μια Αυτοκρατορία. Χάθηκαν αγωνιστές , αλλά δεν λιποψύχησαν. Υπήρξαν κατακτήσεις και απώλειες εδαφών, αλλά ο αγώνας συνεχίστηκε με ενότητα, ανιδιοτέλεια και ηρωισμό μέχρι και την τελική δικαίωση. Η πίστη στην Ελευθερία, η συνείδηση της διαχρονικής συνέχειας του Έθνους, το αντιστασιακό μας ήθος, η αλληλεγγύη, αυτά ήταν τα εφόδια τα οποία οδήγησαν στην Ελευθερία και θέριεψαν το κίνημα του Φιλελληνισμού. Ενωμένοι οι Έλληνες έδειξαν σ΄όλη την έκπληκτη ανθρωπότητα ότι διατηρήσαμε άσβεστη την φλόγα και δεν απογοητευτήκαμε. Δεν υποδουλωθήκαμε ηθικά και πνευματικά. Ήμασταν και είμαστε πάντοτε ελεύθεροι. Ελεύθεροι στην καρδιά, ελεύθεροι στη σκέψη, ελεύθεροι στο φρόνημα, ελεύθεροι στην συνείδηση!

Χάριν αυτού του αγώνα συμπληρώνουμε 200 χρόνια ύπαρξης του νεοελληνικού Κράτους. Στα χρόνια αυτά ο Ελληνικός λαός έζησε ένδοξες στιγμές, περιόδους προόδου, αλλά και δύσκολες στιγμές πισωγυρισμάτων ακόμα και διχασμών. Προχωρούσαμε όμως πάντα σταθερά προς τα εμπρός, αποδεικνύοντας ότι στα δύσκολα  μπορούμε να ενωνόμαστε και να μεγαλουργούμε. Όποτε χρειάστηκε, ορθώσαμε ανάστημα, τα βάλαμε με τους ισχυρούς και βγαίναμε νικητές.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Βγαλμένοι από μια δύσκολη δεκαετία, λόγω χρεοκοπίας και Μνημονίων, βρισκόμαστε μέσα στη δίνη μιας μεγάλης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης λόγω κορονοϊού και με ανοιχτά εθνικά μέτωπα και ένα γείτονα που απειλεί την κυριαρχία μας. Θα τα καταφέρουμε και πάλι δρώντας ενωμένοι, δείχνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στο δρόμο μας για το μέλλον.

Όπως οι Έλληνες ενωμένοι λυγίσαμε μια Αυτοκρατορία και προχωρήσαμε ελεύθεροι, έτσι και τώρα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της συγκυρίας και θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη, με βαρύνοντα λόγο και παρουσία στα διεθνής φόρα, με ανάπτυξη και βιοτικό επίπεδο που ταιριάζει στους Έλληνες. Θα δημιουργήσουμε μια χώρα στην οποία οι νέοι άνθρωποι θα αισθάνονται ασφαλείς, φιλόδοξοι για το μέλλον και με δυνατότητες και ευκαιρίες, μια χώρα για την οποία θα είναι υπερήφανοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s