ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σημερινό άρθρο στο News2U

Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο, ίσως το πιο κρίσιμο σημείο από την εμφάνιση της πανδημίας. Τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν και πάλι, εκατοντάδες βρίσκονται στις εντατικές, ζωές χάνονται, ενώ το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όριά του. Διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Ταυτόχρονα η Οικονομία δοκιμάζεται, Επιχειρήσεις χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, κλάδοι ολόκληροι απειλούνται. Το τρίτο κύμα απειλεί να σαρώσει τα πάντα. Αυτά συνθέτουν την εικόνα της χώρας μετά από ένα πολύμηνο lock down που εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι δεν έβαλε εμπόδια στην διάδοση του κορονοϊού. Δυστυχώς δε, οι προβλέψεις των ειδικών δεν μας δίνουν και ιδιαίτερη αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα και σ΄αυτό συνηγορεί η κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου από τις μελέτες των λυμάτων σε μια σειρά πόλεις, όπως και του αυξημένου αριθμού των μεταλλάξεων. Σ΄αυτή τη συγκυρία συνυπάρχουν ο φόβος από την υγειονομική και οικονομική απειλή, η κόπωση, αλλά και η ελπίδα που δημιουργεί ο εμβολιασμός. Έχω την αίσθηση ότι δίνουμε την τελευταία και πιο δύσκολη μάχη απέναντι στον πιο απειλητικό πια, λόγω και των μεταλλάξεων, κορονοϊό.  

Αυτή την κρίσιμη ώρα η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις ευθύνες της και για τα αποτελέσματα των επιλογών της και για την ανεπαρκή προετοιμασία μπροστά σε ένα απ΄ότι φαίνεται πολύ δύσκολο διάστημα.Δεν μου αρέσει η εύκολη κριτική τέτοιες ώρες, που πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συστράτευση. Γίνεται για παράδειγμα κριτική για το «ακορντεόν». Δεν την καταλαβαίνω. Δεν έχουν ακούσει όλοι ότι αυτό το διαρκές μπρος πίσω συμβαίνει παντού στον πλανήτη, ότι η Γαλλία και η Γερμανία τα ξανακλείνουν όλα; Έχουμε να κάνουμε με ένα ύπουλο, ολοένα και πιο επιθετικό εχθρό.   Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι η Κυβερνητική στρατηγική απέτυχε. Το πιο μακρόχρονο lock down απέτυχε και αναγκαστικά πλέον συνεχίζεται. Θα μπορούσε να κάνει εδώ και πολλούς μήνες μαζικά τεστ, όπως το Κίνημα Αλλαγής ζητούσε από την πρώτη στιγμή. Να αναζητηθεί μια καλύτερη «συνταγή» λειτουργίας σχολείων και λιανεμπορίου σε στιγμές που είχαμε ύφεση. Θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει από τις αρχές Φθινοπώρου την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων. Όφειλε να έχει καταλήξει έγκαιρα σε μια συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας ώστε να συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις. Να είχε καλύψει έγκαιρα τα κενά σε προσωπικό στο Ε.Σ.Υ και να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου άρνησης εμβολιασμού από ένα τεράστιο ποσοστό νοσοκομειακών. Είχε χρέος να μην διαρρέει ανά διαστήματα « αισιόδοξα» σενάρια που διαψεύδονταν σε λίγες ημέρες.  Ταυτόχρονα,  κόμματα της Αντιπολίτευσης πρέπει να καταλάβουν οτι δεν είναι ώρα πειραμάτων φθοράς . Ιδιαίτερα καυτηριάζω κόμματα που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση πάνω από 600 συγκεντρώσεων στην κρίσιμη περίοδο που ανέβαινε το τρίτο κύμα και ανεύθυνες δηλώσεις του στυλ «Παίρνω το ρίσκο».

Αυτή την ώρα πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί αποφασιστικά, ενωτικά, αποφασισμένα έχοντας στη σκέψη μας ότι βρισκόμαστε κοντά στην άκρη του τούνελ λόγω των εμβολιασμών. Ενίσχυση του ΕΣΥ, εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς, τήρηση των μέτρων από όλους, φρένο στις δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις, ενθάρρυνση της κοινωνίας, που νιώθει μεγάλη κόπωση είναι η βάση για να μπει ένα φρένο στην ξέφρενη πορεία του κορονοϊού και να περάσουμε σε φάση σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, στο άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων. Ποιος άλλωστε μπορεί να προτείνει εύκολες λύσεις όταν ο δείκτης θετικότητα ξεπερνάει το 12%; 

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε το άρθρο και στο:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s