Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Δήλωση Βουλευτού ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με αφορμή την λήξη της απεργίας πείνας του δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα

Η απόφαση του δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα να λήξει την απεργία πείνας είναι μια νίκη της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Δεν πιέστηκαν, δεν δέχτηκαν να περάσουν εκβιασμοί και απειλές, δεν μπήκαν σε λογικές αναζήτησης τρόπων συμβιβασμού, δεν παρασύρθηκαν από το όργιο παραπληροφόρησης που στόχευε στην εμφάνιση μιας δήθεν αυταρχικής και εκδικητικής Δημοκρατίας. Δεν μπήκαν στην λογική της προνομιακής μεταχείρισης ενός κρατούμενου.

Όσοι μισούν την Δημοκρατία, όσοι απειλούσαν ότι θα κάψουν την Αθήνα, όσοι λοιδωρούσαν ακόμα και τις οικογένειες των θυμάτων ηττήθηκαν. Μαζί τους όμως αποδοκιμάστηκαν  όσοι το τελευταίο δίμηνο έδωσαν ιδεολογική και πολιτική κάλυψη σ΄αυτούς, αλλά  πήραν ένα χρήσιμο μάθημα και όσοι εμφανίζονταν εξ ορισμού πιο ευαίσθητοι για την οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή από τους άλλους και έσπευσαν να δεχτούν ότι υπάρχει ανθρώπινο δικαίωμα επιλογής Φυλακής.

Στην Ελλάδα θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, έχουμε ισχυρή και εδραιωμένη Δημοκρατία, ισχυρό Κράτος Δικαίου. Σε όλους έγινε σαφές ότι δεν υπάρχουν « πολιτικές λύσεις» στις υποθέσεις που μοναδική και αποκλειστική υπεύθυνη είναι η Δικαιοσύνη. Ότι με λάθη και προβλήματα στην χώρα μας λειτουργεί η Αρχή διάκρισης των εξουσιών και ότι πρόβλημα για την Δημοκρατία μας θα ήταν να μην ισχύει. Η εξέλιξη αποτελεί ένα καλό μάθημα για όλους,  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s