OΛOI MAZI ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ με τον Παναγιώτη Φασούλα», για την ημέρα της Γυναίκας με θέμα «Σχεδιάζοντας το μέλλον του Ελληνικού Γυναικείου Μπάσκετ, έλαβε μέρος η Boυλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ομιλία της, η κα Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι ανεξαιρέτως λόγω της πανδημίας, κατά την οποία η κοινωνία δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται κοινωνικά, οικονομικά και υγειονομικά, συνθήκες που όπως υπογράμμισε προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία και νόημα στη φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Στη συνέχεια, ως προς την θέση της γυναίκας εν μέσω  πανδημίας, η βουλευτής τόνισε τα εξής: «Η πανδημία οξύνει, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη  γυναίκα. Οι ανισότητες εντοπίζονται ακόμα παντού. Στην εργασιακή αντιμετώπιση, στην επιβάρυνση των οικογενειακών υποχρεώσεων.  Η ενδοοικογενειακή βία διογκώθηκε την περίοδο της καραντίνας. Την ίδια στιγμή, γιγαντώθηκε και στη χώρα μας το κίνημα #MeToo, αναδεικνύοντας το εύρος του σεξισμού και της κακοποίησης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αλλά και τα παιδιά.»

Ως προς το σκοπό της εκδήλωσης, η κα Γιαννακοπουλού χαιρέτισε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία της εκδήλωσης υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ, ώστε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενός σχεδίου με ευκαιρίες και κίνητρα ώστε να αποδειχθεί ότι το μπάσκετ δεν είναι άλλος ένας ανδροκρατούμενος χώρος, αλλά ένας χώρος που μπορεί ισότιμα να δώσουν το δυναμικό παρόν νέα κορίτσια, νέες γυναίκες.

Κλείνοντας, η βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλάι όλων των μελών και των φορέων του γυναικείου μπάσκετ σε κάθε βήμα, σε κάθε πρωτοβουλία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης:

Kυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση στην σημερινή τόσο όμορφη, τόσο ξεχωριστή εκδήλωσή σας. Ευχαριστώ ξεχωριστά τον Παναγιώτη Φασούλα, ένα άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ανάπτυξη του μπάσκετ, με την μεγάλη επιτυχία του 2004, αλλά και την συνέχεια που υπήρξε με την μαζική αγάπη των νέων και της κοινωνίας προς το άθλημα.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Η πανδημία είναι μια σκληρή, επώδυνη εμπειρία για όλους μας. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται υγειονομικά, οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά. 

Μέσα σ΄αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες, η πανδημία οξύνει, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το γυναικείο φύλο. Οι ανισότητες βρίσκονται παντού ακόμα. Στην εργασιακή αντιμετώπιση, στην επιβάρυνση των οικογενειακών υποχρεώσεων.  Η ενδοοικογενειακή βία διογκώθηκε. Από την άλλη, γιγαντώθηκε και στη χώρα μας το κίνημα #MeToo, αναδεικνύοντας το εύρος του σεξισμού και της κακοποίησης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αλλά και τα παιδιά.

Φίλες και φίλοι,

Oι ανισότητες δεν ανατρέπονται από τη μια μέρα στην άλλη. Η ισότητα είναι μια πρόκληση που δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά όλους μας, ιδίως όσες και όσους έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στη χάραξη και εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών για την επίτευξη του στόχου αυτού. 

Μέσα σ΄αυτές τις συνθήκες η εκδήλωσή σας έχει μια νότα ανάτασης, αισιοδοξίας. Ναι, μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα το γυναικείο μπάσκετ, να αποκτήσει μαζική βάση και να πρωταγωνιστήσει. Ναι, εσείς μπορείτε να αποδείξετε ακόμα πιο δυνατά, ότι το μπάσκετ δεν είναι άλλος ένας ανδροκρατούμενος χώρος, αλλά ένας χώρος που μπορεί ισότιμα να δώσουν το δυναμικό παρόν νέα κορίτσια, νέες γυναίκες. Χρειάζεται βέβαια σχέδιο. Είναι αναγκαίο να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα και θεωρώ ότι ο Π. Φασούλας και το «Πρώτα το μπάσκετ», αλλά και εσείς με τις προτάσεις και τις ιδέες σας μπορείτε να διαμορφώσετε μια νέα πραγματικότητα. Στο χέρι σας είναι, όπως και ρόλος μας είναι να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθειά σας.

Θεωρείστε ότι θα είμαι στο πλάι σας σε κάθε βήμα, σε κάθε πρωτοβουλία.

Χρόνια πολλά για την Ημέρα της γυναίκας! Ας μείνει στην μνήμη μας, ότι η φετινή 8η Μάρτη θα είναι η αφετηρία μιας νέας πορείας για το γυναικείο μπάσκετ στην χώρα μας, για τον αναπτυξιακό Αθλητισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε να είμαι σήμερα ανάμεσά σας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s