«Με μια μεγάλη συμμαχία όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, κοινωνικών δυνάμεων για ένα άλμα της Δυτικής Αθήνας προς το μέλλον»

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Η πανδημία επέφερε περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας», στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, τοποθετήθηκε, ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, η βουλευτής του Δυτικού Τομέα Β2 Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας ότι το κείμενο της επερώτησης είναι σε λάθος βάση, καθώς αφήνει την εντύπωση ότι στη Δυτική Αθήνα επικρατούν συνθήκες της δεκαετίας του ’70. Όμως, αυτό άλλαξε μετά τη δεκαετία του ’80. Άλλαξε φυσιογνωμία, αναβαθμίστηκε με τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά, που στο κέντρο των πολιτικών του ήταν οι μη προνομιούχοι, ήταν ακριβώς οι άνθρωποι αυτών των περιοχών, όσο βεβαίως και με τις προσπάθειες και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις οποίες πρωταγωνίστησαν εμβληματικές μορφές, που η κα Γιαννακοπούλου ανέφερε ονομαστικά.

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε συγκεκριμένα: «Κατ’ αρχάς, στο κείμενό σας δεν κάνετε έναν στοιχειώδη απολογισμό του τι κάνατε εσείς. Γιατί, μην ξεχνάτε, κυβέρνηση ήσασταν. Δεν λέτε τίποτα για την εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση, η οποία γιγαντώθηκε επί δικής σας διακυβέρνησης. Δεν λέτε τίποτα για την πολεμική σας στάση προς τη δημιουργία οποιουδήποτε νέου κυττάρου στο Γραμματικό ή στην Κερατέα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η συγκέντρωση όλων των απορριμμάτων στη Φυλή. Αλλά βεβαίως και στην παιδεία η μεγαλύτερη παρέμβαση που κάνατε ήταν να συγχωνεύσετε τα ΤΕΙ Πειραιά με τα ΤΕΙ Αθήνας και βεβαίως να τα μετονομάσετε εν μία νυκτί σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Σας καλώ, λοιπόν, να μου πείτε ένα έργο που κάνατε για τη Δυτική Αθήνα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής σας.»

Η κα Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι τα εμβληματικά έργα που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της Δυτικής Αθήνας, όπως το Αττικό Νοσοκομείο και το Μετρό, ήταν έργα ΠΑΣΟΚ. Έκανε εμπεριστατωμένη κριτική στην ολιγωρία της κυβέρνησης τόσο στην υγεία, όσο και στα σχολικά κτίρια αλλά και στο θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ ανέφερε εκτενώς τις πρωτοβουλίες της τόσο για την υπογειοποίηση των καλωδίων των πυλώνων της ΔΕΗ, που η κυβέρνηση όψιμα θυμήθηκε με αφορμή τη “Μήδεια”, όσο και στο θέμα της διακοπής ρεύματος σε αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά στην Αγία Βαρβάρα εδώ και 3 μήνες.

Επιπλέον, η βουλευτής, τόνισε ότι: «Χρειάζεται μια μεγάλη συμμαχία όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, κοινωνικών δυνάμεων στη βάση ενός σχεδίου νέας πνοής δημιουργίας, το οποίο θα στοχεύσει σε ένα νέο άλμα της περιοχής προς το μέλλον, όπως έπραξε το ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, που πρωταγωνίστησε και αναβάθμισε -αν θέλετε- την ποιότητα ζωής.»

Κλείνοντας, η κα Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, όπως μας παρουσίασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και θα πρέπει να θεωρούνται με την αδιαφορία την οποία δείχνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Υποτίθεται ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πρωθυπουργός επέλεξε να εκλεγεί στη συγκεκριμένη περιφέρεια, για να κάνει έργο και όχι απλά για να δείχνει για τα μάτια του κόσμου το ενδιαφέρον σας για τα λαϊκά στρώματα.

Το video της ομιλίας:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s