Yποχρέωση του πολιτικού κόσμου της χώρας να καταδικάζουμε ομόφωνα και χωρίς αστερίσκους την τρομοκρατία.

Είναι ντροπή να μην έχουν εμβολιαστεί ευπαθείς ομάδες και πολιτικά, αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ να παρακάμπτουν την λίστα, την σειρά εμβολιασμού.

Χθες ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη, στο Action24. Η συζήτηση μας εστίασε στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε και τη διαχείριση της, αλλά και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απεργία πείνας του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην τοποθέτηση μου σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας είπα:

« Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση της πανδημίας. Δικαιολογημένα υπάρχει μια κόπωση στην ελληνική κοινωνία μετά από σχεδόν ένα χρόνο εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία και υπομονή, προκειμένου να ξεπεράσουμε το διάστημα των δύο μηνών και να φτάσουμε με ασφάλεια στην ανοσία.

Βλέπουμε ότι οι εμβολιασμοί, αν και με αργό ρυθμό έχουν ξεκινήσει, και μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο Έλληνες έχουν εμβολιαστεί. Η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού των πολιτών, σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που διαθέτει η χώρα μας και τις προτάσεις των ειδικών, θα διαμορφώσει τον τρόπο που θα ανοίξουν τα μαγαζιά, τα σχολεία, η κοινωνία.

Η κοινωνία βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν πολύ συμπολίτες μας που είναι σε αναστολή εργασίας πολλούς μήνες τώρα. Υπάρχουν επιχειρηματικοί κλάδοι (εστίαση, τουρισμός), οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί. Την ίδια ώρα, τα παιδιά μας προσπαθούν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως με όλα τα προβλήματα που συνεπάγονται.

Συγκεκριμένα για τον τουρισμό η πρόταση της Κυβέρνησης για την υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ασφαλή μετακίνηση των τουριστών. Είναι μια πρόταση που από καιρό είχε κάνει το Κίνημα Αλλαγής και την στηρίζουμε. Ελπίζουμε να περάσει από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα και πρέπει να πιέσει η Κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.

Γίνεται μια σεβαστή προσπάθεια για τον εμβολιασμό των πολιτών. Η  αλήθεια όμως είναι ότι έχουν υπάρξει και κάποια σοβαρά παρατράγουδα, τα οποία δεν τιμούν την Κυβέρνηση. Επί παραδείγματι,  στην αρχή των εμβολιασμών υπήρξαν κάποιοι κρατικοί αξιωματούχοι που εμβολιάστηκαν κατ’ εξαίρεση της λίστας και δυστυχώς βλέπουμε αυτό να συνεχίζεται. Το είδαμε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για τον Δήμο Καλλιθέας. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο.

Είναι ντροπή όταν υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα, που περιμένουν καρτερικά την σειρά τους να εμβολιαστούν λόγω της κωλυσιεργίας της Κυβέρνησης, να βλέπουν εκλεκτούς της Κυβέρνησης να παρακάμπτουν την λίστα και να εμβολιάζονται. Αυτό υποδεικνύει μια βαθύτατα αντικοινωνική συμπεριφορά, δείχνει αναλγησία και η Κυβέρνηση οφείλει να είναι πάρα πολύ αυστηρή απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα συνολικά και όχι μεμονωμένα.

Είναι εμφανές λοιπόν ότι πρέπει να υπάρξει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το τί γίνεται με τα εμβόλια τα οποία περισσεύουν, να υπάρχει διαφάνεια και σε  αυτή την λίστα προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα που ευτελίζουν την διαδικασία.»

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Δρίτσα τόνισα:

« Δεν μπορώ να μην σχολιάσω τις αδιανόητες, απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του κυρίου Δρίτσα. Είναι υποχρέωση του πολιτικού κόσμου της χώρας να καταδικάζουμε ομόφωνα και χωρίς αστερίσκους  την τρομοκρατία. Διαφορετικά φοβάμαι ότι αφήνουμε περιθώρια επανεμφάνισης τέτοιων μορφωμάτων.»

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, είπα:

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς Έλληνας πολίτης που να επιθυμεί να πεθάνει ένας άνθρωπος. Ακόμη και αν αυτός είναι ένας αμετανόητος τρομοκράτης και δολοφόνος.

Με εκνευρίζει όμως που κάποιοι επιχειρούν, να διαχωρίσουν τον κόσμο σε ευαίσθητους και λιγότερο ευαίσθητους για την ανθρώπινη ζωή. Ιδιαίτερα όταν μπαίνουν σε τέτοιου είδους συγκρίσεις αυτοί που αποδεδειγμένα  δεν τους ενδιέφερε ποτέ η ανθρώπινη ζωή. Όλοι έχουμε ευαισθησίες και ας μην παίζουν κάποιοι μ΄ αυτά τα ζητήματα.

Είναι προφανές ότι πρέπει να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, όποιος και αν ήταν αυτός. Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει αυτό που η συνήγορος του κυρίου Κουφοντίνα ζητά. Δεν υπάρχει δηλαδή, η δυνατότητα ν’ αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία πχ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό ή κάποιον άλλον, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει, «να παρθεί πολιτική πρωτοβουλία». Για εμένα ως Βουλευτή και νομικό ένας μόνος δρόμος υπάρχει, ο δρόμος της Δικαιοσύνης. Αλλοίμονο αν είχε την δυνατότητα η Εκτελεστική Εξουσία, να παρεμβαίνει στις δικαστικές αποφάσεις. Σ΄ αυτή τη περίπτωση δεν θα χρειάζονταν να υπάρχει συντεταγμένη Δικαιοσύνη.

Στον κύριο Κουφοντίνα δίνεται η δυνατότητα να ασκήσει αίτηση ακύρωσης, όπως προβλέπεται από το νόμο. Άρα οφείλει η κυρία Κούρτοβικ να προχωρήσει σ’ αυτή τη διαδικασία.

Όμως υπάρχει και μια δεύτερη πολύ σοβαρή οπτική του θέματος. Αυτή την περίοδο βλέπουμε κάποιους δυστυχώς, να προσπαθούν να αμφισβητήσουν το γεγονός ότι ζούμε σε μια Δημοκρατική πολιτεία, ότι έχουμε Κράτος Δικαίου, ότι έχουμε την πιο σταθερή Δημοκρατία των τελευταίων 40 χρόνων.

Ακόμα και αν υπάρχουν ζητήματα και ανεπάρκειες έχουμε μια πολύ σταθερή Δημοκρατία, που δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά άντεξε. Είναι ανεπίτρεπτο ν’ ακούμε ότι η χούντα δεν έπεσε το ’74. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές. Μ’ αφορμή το ζήτημα του Δ. Κουφοντίνα, έγιναν 400 επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες. Δεν μπορεί ο Έλληνας πολίτης να νιώθει ανασφάλεια, από κάποιους που στο όνομα μίας δήθεν Δημοκρατίας, επιχειρούν να καταλύσουν το  Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία. Αυτά τα περιστατικά πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s