O μόνος τρόπος να ικανοποιηθεί το αίτημα του δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα είναι να προσφύγει στην Δικαιοσύνη

Κανείς δεν θέλει να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Ωστόσο, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν εκφοβίζεται, δεν λειτουργεί μεροληπτικά.

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Σωτήρη Ξενάκη, όπου ήμουν καλεσμένη χθες βράδυ, αναλύσαμε την πολιτική επικαιρότητα αλλά και κοινωνικά ζητήματα, που προβληματίζουν τους πολίτες. Κατά την συζήτηση μας αναφερθήκαμε στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Δ.Κουφοντίνα, στις καταγγελίες για εκτός λίστας εμβολιασμούς, αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία λόγο της αύξησης των κρουσμάτων.

Στην τοποθέτηση μου σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, είπα:

« Βεβαίως και πρέπει να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή. Νομίζω ότι κανείς δεν επιθυμεί να χάσει την ζωή του κάποιος άλλος άνθρωπος, ακόμη και αν αυτός είναι ένας αμετανόητος τρομοκράτης. Στο νομικό μας σύστημα, υπάρχει ειδική νομική διαδικασία στην οποία μπορεί να προσφύγει ο κύριος Κουφοντίνας, όπως κάνουν και όλοι οι άλλοι κρατούμενοι.

Μ’ εκνευρίζει όμως που κάποιοι προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το ζήτημα. Στο πολιτικό μας πολιτισμό και στο νομικό μας οπλοστάσιο δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος πλην της προσφυγής στην Δικαιοσύνη για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Ανοίγουμε πολύ επικίνδυνους δρόμους, αν κάθε φορά που ένας βαρυποινίτης κάνει απεργία πείνας, εκβιάζεται το νομικό μας σύστημα.

Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι σ’ αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες (πχ ΗΠΑ), δεν μπορεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός να απονείμουν χάρη ή να αποφασίσουν για τέτοια ζητήματα. Θα πρέπει λοιπόν η συνήγορος του κυρίου Κουφοντίνα, να ακολουθήσει την νόμιμη οδό και να υποβάλει το σχετικό αίτημα στην Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ και δεν είναι ο δικός μου ρόλος να ερμηνεύσω γιατί δεν ακολουθεί αυτό το δρόμο.

Ως Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι προτεραιότητα μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακόμα και ανθρώπων που δεν την σεβάστηκαν. Σαφώς και δεν θέλουμε να πεθάνει ο κύριος Κουφοντίνα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Δημοκρατία μας θα εκβιαστεί ή θα εκφοβηθεί. Είναι αδιανόητο να έχουν γίνει 400 επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα γι’ αυτό το θέμα.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ευθύνη για το πως διαχειρίστηκε το θέμα και πρέπει να το λύσει. Όπως ευθύνη έχει και η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έστειλε ένα αμετανόητο τρομοκράτη σε αγροτικές φυλακές. Υπάρχει κάποια άλλη χώρα στον κόσμο που να γίνεται αυτό;»

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για κατ’ εξαίρεση εμβολιασμούς, τόνισα:

« Αυτές είναι πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος. Αναρωτιέμαι αν έχουμε δύο Δικαιοσύνες. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα επιδεικνύοντας τα αντανακλαστικά της, για τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη. Όμως τι γίνεται με το θέμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κυρίου Χατζημάρκου; Τι γίνεται για τις αντίστοιχες καταγγελίες στο Δήμο Καλλιθέας; Πρέπει να δοθούν σοβαρές απαντήσεις αλλά βλέπουμε ότι η Ν.Δ. υπεκφεύγει.

Εδώ υπάρχει μια γκρίζα ζώνη, ένα κενό. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει ν’ απαντήσει η Κυβέρνηση. Πως βρήκαν τα εμβόλια και μπόρεσαν να εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι; Τι κάνουν με τα εμβόλια τα οποία περισσεύουν; Υπάρχει κάποια άλλη λίστα; Δυστυχώς οι απαντήσεις που μέχρι τώρα έχουν δοθεί είναι μισόλογα.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η εμβολιαστική διαδικασία έχει κινηθεί μ΄ αντιξοότητες, δυσκολίες, αλλά και με λάθη. Η διαδικασία εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων ήταν ένα τέτοιο λάθος, που εντόπισαν πολύ αργά και θα έχει συνέπειες.

Σχετικά με την διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης σε υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο, επεσήμανα:

« Νομίζω με τους εμβολιασμούς θα μπορέσουμε ν΄ αφήσουμε αυτή την κατάσταση που ζούμε πίσω μας. Όμως είναι εμφανές ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Με τον επιδημιολογικό χάρτη στο κόκκινο, έχουμε ολόκληρους κλάδους της οικονομίας οι οποίοι είναι στο ναδίρ λόγο του lockdown. Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες ασφυκτιούν. Ενώ το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια του και στην Αττική πλέον.

Με παρέμβαση τόσο της Προέδρου, όσο και της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, τονίζουμε ότι οι διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία είναι σε οριακό σημείο και  ζητάμε από την Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Υγεία. Γιατί είναι αλήθεια ότι εκτός από τα ζητήματα του κορονοϊού και των ΜΕΘ, υπάρχουν και άλλες ασθένειες.  Υπάρχουν συμπολίτες μας με χρόνιες σοβαρές παθήσεις (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς) οι οποίοι υπονοσηλεύονται, δεν μπορούμε ν΄ αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στην άκρη.»

Μια σκέψη σχετικά μέ το “O μόνος τρόπος να ικανοποιηθεί το αίτημα του δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα είναι να προσφύγει στην Δικαιοσύνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s