«Είναι θετική εξέλιξη η έναρξη των διερευνητικών με την Τουρκία, αλλά δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις»

Σήμερα ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή « Σήμερα » του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΙ. Η συζήτηση μας όπως είναι φυσικό περιλάμβανε το θέμα των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, σε συνέχεια αυτής της Σοφία Μπεκατώρου, αλλά και την επικείμενη έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Στην τοποθέτηση μου για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είπα:

«Είναι αυτονόητο ότι είμαστε δίπλα  σε κάθε γυναίκα που βρίσκει την γενναιότητα και το θάρρος να καταγγείλει ένα τέτοιο περιστατικό.

Από την πρώτη στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε στην καταγγελία για την σεξουαλική παρενόχληση την οποία δέχθηκε, βγήκαμε και είπαμε ότι πρέπει να βρεθεί η δύναμη προκειμένου η κάθε γυναίκα να βγει και να καταγγείλει τέτοια περιστατικά.  Πρέπει να σπάσει το απόστημα. Πρέπει να σπάσει η σιωπή, είτε είναι σ’ αθλητικούς συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες, είτε στον χώρο εργασίας, είτε στο διπλανό σπίτι. 

Θα πρέπει να δώσουμε δύναμη και κουράγιο, λοιπόν σ’ όλες αυτές τις γυναίκες που έχουν βιώσει τέτοιες καταστάσεις, να βγουν και να το δημοσιοποιήσουν. Γιατί κάθε γυναίκα που βρίσκει το θάρρος και καταγγέλλει ένα τέτοιο γεγονός, αναγκάζει όλη την κοινωνία και καθένα από εμάς να πάρουμε θέση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.   

Βεβαίως σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα πρέπει να παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν.»

Σχετικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ανέφερα:

«Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ομόνοια και συνταύτιση όλων των πολιτικών δυνάμεων, σε τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως στα εθνικά μας θέματα.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή ένταση με την Τουρκία, όπως έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις συνεχείς παραβιάσεις του Oruc Reis. Εμείς θέλουμε να είμαστε μια δύναμη σταθερότητας και ειρήνης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι θετικό ότι ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές. Αλλά δεν τρέφουμε καμία ψευδαίσθηση ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο γείτονα που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και θέλει ν’ ανοίξει μια δική του ατζέντα.

Υπάρχει η εθνική γραμμή και όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν κινηθεί σ΄ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ότι οι συζητήσεις  αφορούν μόνο τις θαλάσσιες ζώνες.»     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s