ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Σήμερα το πρωί είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Εύα Αντωνοπούλου. Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε στην απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος μας, τα σενάρια περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» αλλά και την γενικότερα εικόνα του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με την αντικατάσταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου είπα:

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει πολύ σημαντικές μάχες στην πρώτη γραμμή για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό οδήγησε και την στοχοποίηση του από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την εμπλοκή του στην «υπόθεση» Novartis. Η δουλειά που έκανε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ήταν εξαιρετική, θα μπορούσα να πω αναντικατάστατη. Αλλά και οι συνάδελφοι που αυτή την στιγμή έχουν αναλάβει, είναι εξαιρετικοί.

Όσον αφορά στην απόφαση της Προέδρου για την αντικατάσταση του, είναι στην αρμοδιότητα της. Είναι αυστηρά δική της απόφαση, όμως οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, ούτε το είχαμε συζητήσει.

Όλα κρίνονται στην πορεία και θα συζητηθούν στην Συνδιάσκεψη μας. Φοβάμαι (και δεν θα το ήθελα καθόλου) η απόφαση και η κουβέντα γύρω απ’ αυτή, να μην δημιουργήσει μια μεγαλύτερη αναταραχή, την στιγμή που υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία. Από εκεί και πέρα δεν είναι ο ρόλος μου να σχολιάσω.»

Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής είπα:

Το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον προοδευτικό πόλο απέναντι στην Κυβέρνηση της Ν.Δ, την στιγμή που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θυμάται το παλαιό του εαυτό και δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Νομίζω ότι το προσπαθούμε, αλλά όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων, δεν το πετυχαίνουμε. Είναι κάτι που μας απασχολεί και οφείλουμε να συζητήσουμε στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη που θα υλοποιηθεί τον επόμενο Νοέμβριο.»

Ερωτώμενη για την προεδρία της Φώφης Γεννηματά και την αλλαγή ηγεσίας είπα:

«Νομίζω ότι η Φώφη Γεννηματά έχει κάνει προσπάθεια να ενώσει τον χώρο και κανείς δεν μπορεί να μην της το πιστώσει.

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τα θεσμικά όργανα του κόμματος είναι ο κατάλληλος χώρος να συζητηθεί η πορεία του Κινήματος Αλλαγής. Το αν και πως επιτελούμε το ρόλο μας και όχι η προεδρία Γεννηματά. Όπως έχει πει και η ίδια η κυρία Γεννηματά πάντως Και όπως ορίζουν οι καταστατικές διαδικασίες το Νοέμβριο θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και θα γίνει η συνδιάσκεψη μας όπου θα τα συζητήσουμε όλα και θα αποφασίσουμε για όλα.»

Για τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισα:

«Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η αυτόνομη, πορεία, δράση και τοποθέτηση μας ως γνήσιος πόλος της Κεντροαριστεράς είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί. Είναι μια απόφαση του ανώτατου οργάνου μας, το οποίο είναι το Συνέδριο μας. Όποιος έχει διαφορετική πρόταση βεβαίως καλοδεχούμενα να την θέσει σε ένα συνέδριο και να παρθεί μια απόφαση.

Η αλήθεια είναι ότι άνοιξε μια κουβέντα για υποτιθέμενη προοδευτική διακυβέρνηση. Όμως θα πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα και να ορίσουμε τι πάει να πει προοδευτική διακυβέρνηση, γιατί υπήρξαν διαφορετικές ερμηνείες. Η Πρόεδρος μίλησε για αλλαγή συσχετισμών, άλλοι για συνεργασία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, δεν υπάρχει χώρο για κάτι τέτοιο νομίζω.»        

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s