«Τυχόν πρόωρες εκλογές δεν συνάδουν με την σωστή θεσμική λειτουργία μιας χώρας και τις ανάγκες της κοινωνίας.»

Στην εμφάνιση μου στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” της Λίνας Κλείτου, είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε μια σειρά από θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Ο ανασχηματισμός, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και η «προοδευτική διακυβέρνηση» ήταν κάποια από αυτά.

Κληθείσα να σχολιάσω τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης είπα:

«Πέρα από τα ήξεις, αφήξεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που είναι ενδεικτικά της παραζάλης στην οποία βρίσκεται η Αξιωματική αντιπολίτευση, το μείζον είναι ότι δεν πήραμε καμία επίσημη απάντηση από την Ν.Δ., αν όντως αυτό είναι προεκλογικό σχήμα.

Εν μέσω κορονοϊού, με τόσους νεκρούς, όταν υπάρχει ένα οικονομικό τσουνάμι (απόρροια της υγειονομικής κρίσης) που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει, χωρίς να γνωρίζουμε το πότε θα τελειώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού και εν μέσω τουριστικής περιόδου (ακούγεται για καλοκαίρι ή Σεπτέμβριο), είναι αδιανόητο να διακινούνται σενάρια εκλογών.

Θα ήταν αντιθεσμικό, σχεδόν εκτροπή, η Κυβέρνηση να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο προτάσσοντας το μικροκομματικό της συμφέρων στην λογική του 2+4 χρόνια. Όταν μάλιστα ο Πρωθυπουργός επανειλημμένως μας τονίζει πόσο θεσμικά λειτουργεί. Αυτές μικροκομματικές λογικές ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες της χώρας σήμερα.»

Σχετικά με το ζήτημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης» τόνισα:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω με γενικόλογες και αόριστες έννοιες και αν θέλουμε να μιλάμε για μια νέα πολιτική λογική θα πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα και όχι με αφηρημένο ή θολό τρόπο.

Τι πάει να πει προοδευτικό τη σήμερον ημέρα; Τι πάει να πει ευρύτερη προοδευτική διακυβέρνηση;

Αναρωτιέμαι αν υπήρξε προοδευτική η διακυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μ’ όλα αυτά τα οποία είδαμε. Με τον διχασμό, με την πόλωση, με το τσάκισμα της μεσαίας τάξης, με τις παρεμβάσεις στους θεσμούς και την Δικαιοσύνη, με την στοχοποίηση πολιτικών της αντιπάλων. Δεν βλέπω καμία διάθεση ή τοποθετήσεις προοδευτικής διακυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Επειδή όμως δεν πιστεύω ότι είμαστε η χώρα του ότι δηλώσεις είσαι, μιλάμε όλοι με πράξεις και τα έργα μας. Αν πίστευαν πραγματικά στην ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης θα είχε φροντίσει από την πρώτη στιγμή, αντί να πάει στη ακραία δεξιά του κυρίου Καμμένου.  

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής, στην ιστορία μας ως ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις προτάσεις μας και τον τρόπο που έχουμε τοποθετηθεί αποδεικνύουμε καθημερινά ότι αποτελούμε τον πραγματικό προοδευτικό πόλο του πολιτικού συστήματος. Στόχος μας, όπως γι’ ακόμη μια φορά τόνισε η κυρία Γεννηματά, είναι η αυτόνομη πορεία μας σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Συνεδρίου που είναι το ισχυρότερο κομματικό μας όργανο.»

Τέλος σε ερώτηση για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες είπα:

«Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός, το πως θα δυναμώσουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κίνημα Αλλαγής.

Διαχρονικά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που πρώτα και πάνω απ’ όλα βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας. Αυτή μας την στάση την πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά, αλλά είμαστε υπερήφανοι για όλη αυτή την ιστορίας μας.

Ζητήματα όπως αυτό το μετεκλογικών συνεργασιών θα πρέπει, και θα τα συζητήσουμε αναλυτικά στην Συνδιάσκεψη που πρέπει να γίνει μέχρι τον Νοέμβριο του 2021. Τότε θα τοποθετηθούμε όλοι, θα τα συζητήσουμε όλα διεξοδικά, χωρίς παρωπίδες και θα αποσαφηνίσουμε όλα τα θέματα. Γιατί εκεί είναι ο κατάλληλος χώρος και τα κατάλληλα όργανα.  Όμως αυτή την στιγμή έχουμε πάνω από 5.000 νεκρούς και είμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο για το θέμα του εμβολιασμού. Από την πλευρά της Κυβέρνησης έχουν υπάρξει ολιγωρίες, και από την πλευρά του κόσμου ανησυχία. Ο αντικειμενικός στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι να πείσουμε της κοινωνία να ενταχθεί στην προσπάθεια του εμβολισμού. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s