«Τώρα έχουμε χρέος να δώσουμε ενωμένοι την μάχη για να πετύχει ο εμβολιασμός» Εμφάνιση στην εκπομπή Χ2 του Action24.

Στην εκπομπή Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη όπου ήμουν καλεσμένη, αναλύσαμε την τρέχουσα επικαιρότητα και ειδικότερα, την διαχείριση της πανδημίας, του εμβολιασμού, τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων,  αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.

Αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας ανέφερα:

«Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε ότι λίγο πριν μπει το 2021 και ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας, χρειάζεται περισσότερη συνεννόηση, συναίνεση και όχι να συζητάμε ακόμα τι έγινε το Καλοκαίρι. Αυτά τα έχουμε πει και ως Κίνημα Αλλαγής τα έχουμε αναδείξει πάρα πολλές φορές. Αυτή την στιγμή είμαστε σε μια άλλη φάση. Όταν τελειώσει η κρίση αυτή θα τα συζητήσουμε ξανά, και θα κάνουμε απολογισμό για το ποιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων.

Ομολογουμένως τα πήγαμε εξαιρετικά καλά στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Αυτό κυρίως οφείλεται στο ότι το τρίγωνο επιστήμονες, πολιτικό σύστημα και κοινωνία λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι επιστήμονες προτείνανε τι πρέπει να γίνει, η Κυβέρνηση ακολουθούσε, τα κόμματα στήριζαν και η κοινωνία εφάρμοζε.

Δυστυχώς στο δεύτερο κύμα αυτό το τρίγωνο δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.

Σε δημόσιες τοποθετήσεις ακούγαμε τους επιστήμονες να λένε, ότι θα έπρεπε να είχε υιοθετηθεί η καθολική χρήση της μάσκας νωρίτερα. Όμως η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Όπως δεν έκανε τίποτα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και με το άνοιγμα των σχολείων.  Βεβαίως θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι και η κοινωνία είχε κουραστεί. Με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα.»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να έρθουν στην Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, τόνισα:

«Θεωρώ ότι όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται για τα πρακτικά, τους επιστήμονες, την υγειονομική επιτροπή, είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί προς τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό για να βγει η χώρα από την πανδημία. Οποιαδήποτε προσπάθεια κριτικής θα μπορούσε να οδηγήσει τους επιστήμονες σε μια περισυλλογή στο να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους, κάτι που θα επηρέαζε την επιτροπή και τον τρόπο λειτουργίας της.

Το μόνο που έχω να πω είναι, κάτω τα χέρια από τους επιστήμονες.»

Στην τοποθέτηση στο θέμα του εμβολιασμού και της διαχείρισης του, είπα:

«Στο πλαίσιο του πολέμου κατά του κορονοϊού, τώρα δίνουμε την μάχη του εμβολιασμού και αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να δώσει ενωμένο όλο το πολιτικό σύστημα. Θα πρέπει να όλες οι πολιτικές δυνάμεις να λειτουργήσουμε με πάρα πολύ μεγάλη υπευθυνότητα.

Βλέπουμε στις έρευνες ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας (σχεδόν 25%) που πιστεύει σε συνωμοσιολογικές θεωρίες ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, που είναι αντιεμβολιαστές και πρέπει να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Όπως επίσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, το οποίο δεν είναι έτοιμο, έχει εύλογα ερωτήματα και είναι επιφυλακτικό.

Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους πολίτες. Σ’ αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι οι δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν λάθος. Δημιουργούν έναν αδιανόητο κοινωνικό αυτοματισμό, ότι κάποιοι πολίτες ευνοούνται όταν είναι Γενικοί Γραμματείς σε Υπουργεία ή δίνοντας την εντύπωση ότι δεν επαρκούν τα εμβόλια για τους νοσοκομειακούς. Προφανώς δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος ο κύριος Τσίπρας, ότι σήμερα ήρθαν άλλες 80.000 εμβόλια που προορίζονται για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι πολιτικοί θα πρέπει να είμαστε μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα. Εμείς την Δυτική Αθήνα πήραμε μια πρωτοβουλία, όπου όλοι οι Βουλευτές, όλων των κομμάτων και όλοι οι Δήμαρχοι παροτρύναμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε και όλοι μαζί να κάνουμε το εμβόλιο.

Σίγουρα δεν θα ήταν για selfie, έχουμε καλύτερες περιστάσεις για να το κάνουμε αυτό, απ’ το να εμβολιαζόμαστε. Όμως πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα και το κίνητρο στον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω την ζωή και την ελευθερία μας.»

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων είπα:

« Ως μητέρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός που βλέπει πόσα δύσκολα περνάνε τα παιδιά του και δεν θέλει ν’ ανοίξουν τα σχολεία. Βεβαίως και θέλουμε ν’ ανοίξουν τα σχολεία.

Το θέμα είναι να ανοίξουν με ασφάλεια. Ν’ ανοίξουν όταν θα το πουν οι ειδικοί, όταν θα είμαστε έτοιμοι και μ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση. Όχι όπως αυτό που είδαμε από τον Σεπτέμβριο και μετά.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s