«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ» Εμφάνιση στην εκπομπή «Briefing»

Χθες βράδυ με φιλοξένησε ο Γιώργος Πιέρρος στην εκπομπή “Briefing” του Action24. Στην συζήτηση μας αναλύσαμε κάποια από τα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι η αναγνώριση της προσφοράς του προσωπικού πρώτης γραμμής, η διαχείριση της πανδημίας, ο εμβολιασμός αλλά και η τελευταίες αποκαλύψεις για την Folli – Follie.

Για την αναγνώριση της προσφοράς του προσωπικού πρώτης γραμμής τόνισα κατά την τοποθέτηση μου ότι:

«Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε επανειλημμένως αναδείξει το θέμα, χθες για μια ακόμη φορά καταθέσαμε τροπολογία στην Βουλή. Όμως η Κυβέρνηση κωφεύει .

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής πρέπει να έχουν και την έμπρακτη αναγνώριση όλου αυτού του φόρτου που φέρουν στις πλάτες τους. Καλά είναι τα χειροκροτήματα αλλά δεν αρκούν.»

 Σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας είπα:

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ένας εφησυχασμός το καλοκαίρι, γιατί τα πήγαμε αρκετά καλά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Επιπτώσεις ενός εφησυχασμού που βλέπουμε σήμερα.

Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έχουμε αναδείξει τις ευθύνες της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα στην δεύτερη φάση της πανδημίας. Όμως είμαστε λίγες ημέρες πριν το 2021 και το να συζητάμε τι έγινε και τι δεν έγινε τον Ιούλιο, ενώ έχουμε ακόμα μάχες να δώσουμε ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι ο κορονοϊός, δεν προσφέρει πολλά στην δημόσια συζήτηση.

Όταν με τον εμβολιασμό τελειώσει αυτή η κρίση, είμαστε εδώ για να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό. Αυτή την στιγμή  το μείζον είναι το πως θα πειστεί η ελληνική κοινωνία να μπορέσει να συμμετάσχει, όσο πιο μαζικά γίνεται στον εμβολιασμό.

Βεβαίως η Κυβέρνηση θα πρέπει να οργανώσει την όλη διαδικασία και να επικοινωνήσει την ανάγκη εμβολιασμού όσο καλύτερα γίνεται.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ για να βάλουμε πλάτη, όπως ουσιαστικά  κάναμε και στην πρώτη φάση. Εγώ ήδη ανέλαβα την πρωτοβουλία και την υποστήριξαν όλοι οι συνάδελφοι Βουλευτές και οι Δήμαρχοι, για τον μαζικό εμβολιασμό. Ενώ και η Πρόεδρος μας έχει επανειλημμένως έχει μιλήσει γι’ αυτό.

Για πιο λόγο λοιπόν η Κυβέρνηση κινούμενη μονομερώς, φέρνει στη Βουλή την σχετική τροπολογία την τελευταία στιγμή, τορπιλίζοντας την συναίνεση και την συνεννόηση. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι το πράγμα.

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από την υπεύθυνη αντιπολίτευση, όταν στελέχη μιλάνε για εγκληματίες και χωρίς να έχει μια ξεκάθαρη κατεύθυνση. Δεν μπορούν να εγκαλούν την Κυβέρνηση για την υγειονομική της πολιτική και την ίδια στιγμή να την κριτικάρουν για το άνοιγμα της οικονομίας. Δεν πάνε και τα δύο μαζί, δημιουργούν μια θολή εικόνα.

Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι προτεραιότητα μας είναι διασφάλιση των ανθρώπινων ζωών. Επειδή όμως έχουμε επίγνωση των επιπτώσεων που έχει αυτό στην οικονομία (lockdown), καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται, ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.                

Προς τιμήν της  Κυβέρνηση κατά την πρώτη φάση, υιοθέτησε κάποιες από αυτές. Δυστυχώς στην δεύτερη φάση δεν δείχνει να έχει αυτή την διάθεση.»

Αναφερόμενη στις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Folli – Follie αλλά και για κάποιες αναφορές που έγιναν στην υπόθεση Novartis είπα:

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η όλη υπόθεση Novartis στηρίχθηκε σε μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων, χωρίς άλλα στοιχεία και ότι το υπαρκτό αυτό σκάνδαλο χρησιμοποιήθηκε από την τότε Κυβέρνηση, για να στοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Το τραγικό είναι ότι αναλισκόμενη με το πως θα ενοχοποιήσει αντιπάλους της και μόνο, η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να αποδοθεί δικαιοσύνη στους εμπλεκόμενους.

Όσο για το θέμα της Folli – Follie, η αλήθεια είναι ότι την υπόθεση την είχαμε αναδείξει πρώτοι εμείς. Τώρα βλέπουμε να προκύπτουν συγκεκριμένα στοιχεία από τον έλεγχο που έλαβε χώρα. Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ των εφημερίδων για την ύπαρξη συγκεκριμένων mails, τα οποία επαληθεύονται από τις ενέργειες που έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  όταν ήταν Κυβέρνηση.

Όμως εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα και αυτό έχει να κάνει με το ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις ανακοινώσεις του δεν το αρνείται όλο αυτό, αλλά μιλά για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την Κυβέρνηση. Το οποίο δεν είναι θέμα αστεϊσμού, γιατί έχει να κάνει με την διαφάνεια που είναι η βασική αρχή της Δημοκρατίας.           

Το Κίνημα Αλλαγής ως κόμμα που σέβεται τους θεσμούς και την Δημοκρατίας στην χώρα μας, δεν θα κάνουμε ότι έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με την Novartis.  Η έρευνα ολοκληρώνεται, θα πρέπει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και να λειτουργήσουν όλα βάση των θεσμών. Όσοι δεν είναι πολιτικά πρόσωπα, να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και για όσους είναι Βουλευτές θα αποφασίσει η Βουλή. Πρέπει να είναι απολύτως σαφές ότι κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο. Κανένας όσο ψηλά και αν βρίσκεται ή βρίσκονταν δεν είναι υπεράνω του ελέγχου της Βουλής, της Δικαιοσύνης, των δημοκρατικών διαδικασιών που υπάρχουν στην χώρα μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s