«Τώρα είναι η ώρα για την μέγιστη συνεννόηση όλων στην μάχη με τον κορωνοιό , με όπλο για την τελική νίκη, το εμβόλιο» Εμφάνιση μου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο»

Κατά την εμφάνιση μου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», όπου είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ για τη διαχείριση της πανδημίας και τη διαχείριση των εμβολιασμών. Χαρακτηριστικά ανέφερα ότι:

«Βρισκόμαστε στην μέση ενός πολέμου και ο αντίπαλος μας είναι ένας, ο κορονοϊός. Γι’ αυτό χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, κάτι που πρωτίστως είναι ευθύνη της Κυβέρνηση και βεβαίως των άλλων κομμάτων, που με χρήσιμο και υπεύθυνο τρόπο καταθέτουν προτάσεις.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής, αυτό το έχουμε κάνει κατά κόρον, τόσο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όσο και τώρα στο δεύτερο.

Στο πρώτο κύμα, είχαμε ένα τρίγωνο που λειτούργησε υποδειγματικά. Είχαμε τους επιστήμονες που γνωμοδοτούσαν, το πολιτικό σύστημα που εφάρμοζε (την Κυβέρνηση να υλοποιεί τις προτάσεις των επιστημόνων και τα κόμματα που στήριζαν), και τέλος την κοινωνία η οποία ακολουθούσε.

Αντίθετα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αυτό το τρίγωνο δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε με ευθύνη της κυβέρνησης. Σίγουρα υπήρξαν ολιγωρίες, αδυναμίες και λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση, που κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει ως Κίνημα Αλλαγής. Τα έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, δεν είναι όμως τώρα η κατάλληλη ώρα για να ξανά ειπωθούν αυτά. Θα λογαριαστούμε για όλα, όταν όλη αυτή η κατάσταση θα έχει τελειώσει.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ελπίδα, η οποία φαίνεται με την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας στις 27 Δεκεμβρίου. Χρειάζεται λοιπόν να υπάρξει ένα συντονισμένο πλάνο για τον εμβολιασμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε σύντομο χρονικό διάστημα, που δεν είναι καθόλου εύκολο εγχείρημα.

Περιμένουμε ως εκ τούτου, από την Κυβέρνηση να μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και βεβαίως να καταθέσουμε και εμείς τις προτάσεις μας.

Σε αυτή τη μάχη, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολα τα πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν εύλογα ερωτήματα, και δεν μιλώ για εκείνους που αντιδρούν γενικά στα εμβόλια και αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού. Πρέπει λοιπόν να γίνει μια σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και ένας καλός σχεδιασμός προκειμένου να πειστούν οι πολίτες και να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

Οι Βουλευτές και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας αναλάβαμε μια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση και μακάρι αυτό να γίνει και στην υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, ούτως ώστε να πάμε συντονισμένα και συντεταγμένα στον εμβολιασμό ώστε να ελευθερωθούμε. Μέχρι τότε δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα προστασίας για να φτάσουμε όλοι ασφαλείς  στον εμβολιασμό. Ας κάνουμε λίγο υπομονή, προκειμένου να περάσουμε το Πάσχα ανοιχτά με τους συγγενείς και τους φίλους μας.» 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s