«Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τον πόλεμο κατά του κορωνοϊού με όπλο το εμβόλιο» Άρθρο στην εφημερίδα το «Καρφί»

Άρθρο στην εφημερίδα «Το Καρφί» στις 12.12.2020

Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο για μια τακτική έστω κατ΄ αρχήν νίκη στον πόλεμο κατά του κορωνοιού. Η χώρα μας υπόδειγμα αντιμετώπισης κατά το πρώτο κύμα, δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά απέναντι στο δεύτερο κύμα που οι Επιστήμονες προανήγγειλαν. Η Κυβέρνηση χαλάρωσε μετά την πρώτη επιτυχία, υποτίμησε τον κίνδυνο και έδειξε ολιγωρία να προετοιμάσει την κοινωνία κατάλληλα. Δεν αξιοποίησε το χρόνο για να θωρακίσει έγκαιρα το Ε.Σ.Υ, δεν αντιμετώπισε την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των λεωφορείων, ώστε όλα να είναι έτοιμα από το Σεπτέμβριο, που θα γυρνούσαν οι πολίτες στις δουλειές τους. Άρχισε να παίρνει καθυστερημένα, αποσπασματικά, περιοριστικά μέτρα, τα οποία δεν ήλεγχε. Δεν αύξησε τα τεστ, μη έχοντας έτσι αντικειμενική, ολοκληρωμένη, εικόνα. Καθυστέρησε να κλείσει τη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Φτάσαμε έτσι σε μια εκθετική ανάπτυξη του κορωνοιού την οποία κυνηγάμε τώρα.

Η μοιραία αυτή πορεία είναι γνωστή.  Τα αποτελέσματα γνωστά: φτάσαμε μέχρι στιγμής τα 120.000 κρούσματα και θρηνούμε πάνω από 3.000 απώλειες ζωών. Το Κίνημα Αλλαγής σε όλο αυτό το διάστημα ήταν μια φωνή ευθύνης. Παρενέβαινε καθημερινά και με αγωνία, ασκούσε σκληρή κριτική για τις ολιγωρίες και τα λάθη, κατέθετε προτάσεις σε όλα τα επίπεδα. Έδινε το δικό του αγώνα για την υγεία και τη ζωή, αποφεύγοντας αντιπολίτευση επιπέδου «τσουρεκιού». Οι ευθύνες έχουν καταλογιστεί, όπως έχει καταγραφεί και η σοβαρότητα και εποικοδομητικός ρόλος της αντιπολιτευτικής στάσης και τακτικής του Κινήματος Αλλαγής.

Σήμερα είμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο. Το lockdown, έστω αργά και βασανιστικά, αρχίζει να δείχνει αποτελέσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να μειώνεται αν και από την άλλη θρηνούμε κάθε μέρα δεκάδες θύματα. Μιλάμε για προσπάθεια δύσκολη που έχει δρόμο και απαιτεί μια άλλη ετοιμότητα από την Κυβέρνηση, μια σοβαρότητα στην τήρηση των μέτρων. Μπροστά μας έχουμε τη μάχη για την κάμψη του δεύτερου κύματος, αλλά δυστυχώς και ένα τρίτο κύμα, για το οποίο δεν κρύβουν την ανησυχία τους οι επιστήμονες. Είναι μάχη διαρκείας που πρέπει με κάθε τρόπο να κερδίσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση η ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για ασφαλή έξοδο από την πανδημία είναι μια πολύτιμη πρόταση που πρέπει να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση. Η κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια υγειονομικά αρχικά, αλλά και οικονομικά, αφού η πανδημία φέρνει σαν συνεπακόλουθο τον κίνδυνο κλεισίματος Επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας.

Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι, δυνατοί και αποφασισμένοι για να νικήσουμε και την μάχη, αλλά και τον πόλεμο κατά του κορονοϊού. Σε λίγο καιρό θα έχουμε στα χέρια μας το εμβόλιο και για την ακρίβεια τα εμβόλια σαν αποτέλεσμα και τεράστια επιτυχία της Επιστήμης. Από τις αρχές του χρόνου μετά την έγκρισης του θα αρχίσει ο εμβολιασμός και γι αυτό έχουμε όλες οι Πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να δώσουμε από κοινού τη μάχη για να πειστεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, κόντρα σε οπαδούς ανορθόδοξων δοξασιών, αλλά και πολίτες που έχουν απλά ερωτήματα, αμφιβολίες. Η πρόταση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ για κοινό εμβολιασμό των Πολιτικών Αρχηγών  είναι πρόταση που, αν υιοθετηθεί, μπορεί να εκπέμψει ισχυρότατο μήνυμα προς την κοινωνία. Η πρωτοβουλία που πήραμε όλοι οι Βουλευτές Κίνημα Αλλαγής- Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό κείμενο – κάλεσμα υπέρ του εμβολιασμού αγκαλιάζεται από χιλιάδες πολίτες. Μια συστηματική καμπάνια μαζί με κοινές πρωτοβουλίες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ρεύμα για τη ζωή, άρα για μαζικό εμβολιασμό. Σ΄ αυτή την μάχη μπορούμε και πρέπει να βρεθούμε ενωμένοι όλοι. Τίποτα δεν μπορεί να μας διχάσει στην τελική φάση ενός πολέμου. Η Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να έχει επιστρέψει σε μια νέα κανονικότητα αφήνοντας πίσω της τον εφιάλτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s