Η κοινή πρωτοβουλία υπέρ του εμβολιασμού έδειξε την δυνατότητα ουσιαστικής συνεννόησης πέρα από τις κομματικές διαφορές για σοβαρά ζητήματα (Συνέντευξη στον Αθήνα 984)

Από την εκπομπή «Μεσημβρινή Ενημέρωση» του Αθήνα 984 όπου ήμουν φιλοξενούμενη της Κατερίνας Παπαβασιλείου. Κατά την συζήτηση μας, ασχοληθήκαμε με την πρωτοβουλία που αναλάβαμε οι Βουλευτές και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, αλλά και για τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει ως Κίνημα Αλλαγής για την διαχείριση της κρίσης που γέννησε η πανδημία.

Σχετικά με την πρωτοβουλία υπέρ του εμβολιασμού ανέφερα:

«Ήταν μια ιδέα που είχα , όμως αγκαλιάστηκε από όλους τους συμμετέχοντες και έγινε μια πρωτοβουλία επτά Βουλευτών από την Ν.Δ., τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εμού από το Κίνημα Αλλαγής. Θα ήθελα να επισημάνω ότι και το Κ.Κ.Ε. ήταν θετικό να συμμετάσχει, όμως επειδή ο εκλεγμένος Βουλευτής στη Δυτική Αθήνα, είναι ο κύριος Κουτσούμπας ο οποίος ως Γενικός Γραμματέας θα συμμετάσχει στην ανάλογη πρωτοβουλία των πολιτικών αρχηγών. Βέβαια ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, γιατί η επίδραση που έχουν στην τοπική κοινωνία είναι πολύ σημαντική.

Μ’ αυτή την συνεργασία φάνηκε μια δυνατότητα πραγματικής, ουσιαστικής συνεννόησης πέρα από τις κομματικές μας διαφορές, για τέτοια σοβαρά ζητήματα. Αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε να αποτελέσει πιλότο για άλλες περιοχές όσον αφορά τον εμβολιασμό, αλλά και γι’ άλλες δράσεις όταν αφορά τόσο σοβαρά θέματα.

Η Φώφη Γεννηματά έχει προτείνει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου θα έδινε ένα ηχηρό και ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία και που θα μπορούσε να εξειδικευτεί σε κάθε περιοχή με παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως η δική μας στην Δυτική Αθήνα.

Είναι σημαντικό να επικοινωνήσουμε με επιχειρήματα στους Έλληνες πολίτες την ανάγκη να εμβολιαστούμε. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας το οποίο έχει εύλογα ερωτήματα και αμφιβολίες. Δεν αναφέρομε σ’ αυτούς που είναι δογματικά απέναντι στον εμβολιασμό και στους αρνητές της πανδημίας, αλλά για τον κόσμο που έχει ερωτήματα.

Οι άνθρωποι που διαμορφώνουμε, όσο μπορεί ο καθένας από εμάς, την κοινή γνώμη πρέπει να έχουμε επιχειρήματα και με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να δώσουμε το καλό παράδειγμα, για να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε.

Το μεγάλο ζητούμενο συνεπώς είναι πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα προκειμένου μια κρίσιμη μάζα συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ζωή μας και να νικήσουμε τον κορονοϊό.

Βεβαίως κανείς δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα με μιας. Πρέπει να περάσει συγκεκριμένος χρόνος, πρέπει να εμβολιαστεί ένα ικανό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια σχετική ανοσία. Είναι ένα τιτάνιο έργο και πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε ενόψει του ερχομού του εμβολίου. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών, για να φτάσουμε «όρθιοι» και να μπούμε στην διαδικασία του εμβολιασμού.»

Ερωτώμενη για την κριτική που ασκούμε στην Κυβέρνηση και την προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, είπα:

«Η Πρόεδρος μας και όλοι μας έχουμε αποδείξει με την στάση μας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όσο και τώρα στην δεύτερη, ότι δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπολίτευση. Εμάς δεν μας αφορά η «αντιπολίτευση του τσουρεκιού», αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις καλούμε την Κυβέρνηση να έχει ευήκοα ώτα, προκειμένου να υιοθετεί όσες περισσότερες μπορεί.

Πριν λίγες ημέρες η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για ένα ασφαλές άνοιγμα με πολύ συγκεκριμένα μέτρα, όπως είναι τα μαζικά και επαναλαμβανόμενα test στον πληθυσμό ώστε να υπάρχει λεπτομερείς καταγραφεί της προόδου του επιδημιολογικού φορτίου ώστε να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.  Επίσης έχουμε προτείνει την μέριμνα για να υπάρξουν σοβαρές δομές αποκατάστασης, για τους πολίτες που νόσησαν από Covid και ταλαιπωρούνται από τις επιπλοκές του.

Έχουμε καταθέσει λοιπόν μια βεντάλια μέτρων ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, το οποίο θα δώσει μια ανάσα σε αυτή την κατάσταση την οποία βιώνουμε.

Ειλικρινά πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύουμε στις συναινέσεις σε τόσο σοβαρά θέματα. Αυτή η πρωτοβουλία και ο τρόπος που μπορέσαμε και συνεργαστήκαμε άνθρωποι απ’ όλα τα κόμματα και συμφωνήσαμε ήταν ένα πολύτιμο μάθημα γι’ εμένα. Άλλαξε το τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Είναι επιτακτικό να βρίσκουμε την κοινή συνισταμένη, σε σοβαρά ζητήματα όπως είναι η πανδημία ή τα εθνικά θέματα.»    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s