«Με το κοινό κάλεσμα Βουλευτών και Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας εκπέμψαμε ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού»

Από την εκπομπή «Αταίριαστοι» του Γιάννη Ντσούνου και του Χρήστου Κούτρα, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία ν’ αναλύσω την πρωτοβουλία που πήραμε οι Βουλευτές και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Στην τοποθέτηση μου τόνισα:

«Ήταν μια ιδέα που είχα και αγκαλιάστηκε απ’ όλους του συναδέλφους της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και όλους τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι μπορεί να  υπάρξει πραγματικά μια διακομματική συναίνεση και συνεννόηση σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

Συνυπογράφουμε λοιπόν όλοι ένα ψήφισμα, όπου αναφέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, τον βαρύ φόρο που έχουμε πληρώσει σε ζωές  και ότι η ελπίδα είναι ο εμβολιασμός. Με ευγενικό, ευαίσθητο τρόπο και με επιχειρήματα καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας όταν εγκριθεί και έρθει στην χώρα μας το εμβόλιο να πάνε και να εμβολιαστούν.

Ξέρετε, εκτός από τους αρνητές της πανδημίας και του εμβολιασμού, υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που έχουν φοβίες, ανησυχούν και δυσπιστούν με τον εμβολιασμό. Αν δεν δώσουμε όλοι εμείς που έχουμε δημόσιο λόγο το παράδειγμα. Αν δεν ξεκινήσουμε αυτή την καμπάνια ευαισθητοποίησης και λογικής για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω, δεν νομίζω ότι θα είναι αισιόδοξα τα πράγματα.   

Στο δεύτερο μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, δίνοντας πρώτοι εμείς το καλό παράδειγμα θα ήταν επιθυμητό να πάμε όλοι μαζί να εμβολιαστούμε. Εγώ είμαι η πρώτη που δηλώνω παρούσα σ’ αυτό.

Μακάρι αυτή η πρωτοβουλία να ακολουθηθεί και από άλλους Βουλευτές και ιδίως Δημάρχους (που παίζουν σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες) σε όλη την Ελλάδα και να βοηθήσει να πειστούν οι συμπολίτες μας ν’ ακολουθήσουν το δρόμο του εμβολιασμού.

Κάνεις δεν τρέφει την ψευδαίσθηση ότι όλα θα τελειώσουν με το εμβόλιο, όμως θα πρέπει η κοινωνία να θωρακιστεί και να παραμείνουμε ασφαλείς μέχρι να βρεθεί η θεραπεία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε κατά την αναμονή. Καταλαβαίνω ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα γι’ όλους μας, όπως ήταν και το Πάσχα που πέρασε. Όμως ας κάνουμε λίγο υπομονή, ας τηρήσουμε τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών και όταν εγκριθεί και έρθει το εμβόλιο στην χώρα μας, ας ακολουθήσουμε τον εμβολιασμό, προκειμένου την επόμενη χρονιά να είμαστε ξανά ελεύθεροι να ζήσουμε.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s