«Αυτή την ώρα αντίπαλος όλων μας είναι ο κορονοϊός» Εμφάνιση στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στον Blue Sky

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» όπου ήμουν καλεσμένη της Λίνας Κλείτου, τοποθετήθηκα επί μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στην τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την έξαρση του κορονοϊού, την έρευνα της εισαγγελίας για τρείς αρχηγούς της αντιπολίτευση. Τέλος σχολίασα τις ανυπόστατες και συκοφαντικές φήμες για αποχώρηση μου από το Κίνημα Αλλαγής και τις συζητήσεις για αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος μας.  

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σημείωσα:

«Είναι προφανές ότι ο κύριος Ερντογάν συνεχίζει την τακτική της κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και της προκλητικότητας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, πιστός στην λογική του νέο Οθωμανισμού. Η όποια οπισθοχώρηση είχε γίνει εν’ όψη της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, ήταν προσχηματική ώστε να αποφύγει τις κυρώσεις που ζητούσε η Ελλάδα μετ’ επιτάσεως.

Η Κυβέρνηση, θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο και κάθε δυνατότητα συμπεριλαμβανομένου και του veto, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, εφαρμόζοντας σκληρές κυρώσεις. Διαφορετικά δεν οδηγούμαστε πουθενά. Ο κύριος Ερντογάν και η Τουρκία δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο.»

Τοποθετούμενη για την έξαρση της πανδημίας είπα:

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Βλέπουμε ότι ιδιαίτερα από την Λάρισα, τον Βόλο και επάνω, η κατάσταση έχει ξεφύγει και αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι Μ.Ε.Θ. είναι στα όρια τους, ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Αδιαμφισβήτητα στο πρώτο κύμα της πανδημίας αυτό το οποίο μας κατέστησε παγκόσμιο παράδειγμα είναι ότι ακούσαμε τους ειδικούς, πήραμε έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις και οδηγηθήκαμε στο lockdown. Δυστυχώς φοβάμαι ότι στο δεύτερο κύμα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Ως Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει την αναγκαιότητα της προετοιμασίας. Δεν χρειαζόταν να έρθει ο Νοέμβριος για να ανακοινώσει ο κύριος Κικίλιας της προσλήψεις των 300 γιατρών. Αυτό θα μπορούσε αυτό να είχε γίνει από το Καλοκαίρι, ώστε να υπάρξει και η κατάλληλη εκπαίδευση αυτού του προσωπικού. Όπως επίσης και με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στην οποία πολύ ορθά προέβη η Κυβέρνηση, θα μπορούσε να είχε υπάρξει πολύ καλύτερη προετοιμασία.   

Όμως δεν είναι η ώρα να δούμε αυτά τα ζητήματα. Αυτή την ώρα αντίπαλος μας είναι ο κορονοϊός. Μετά, όταν όλα αυτά περάσουν, θα μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό και να μιλήσουμε για ευθύνες. Αυτή την στιγμή χρειάζεται να κάνουμε δημιουργική, παραγωγική, σοβαρή αντιπολίτευση.

Το Κίνημα Αλλαγής έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε αυτό ακριβώς τον δρόμο. Επιλέξαμε να μην είμαστε με αυτούς που κάνουν αντιπολίτευση με λάκκους, με fake news, που λένε ότι το εμβόλιο είναι εμπόριο ελπίδας. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα.

Περιμένουμε λοιπόν να έρθει και να αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών από τον Ιανουάριο και μετά. Όπως περιμένουμε να δούμε καλύτερο συντονισμό από την Κυβέρνηση, να ακούει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης πιο σοβαρά και πιο έγκαιρα.»

Σχετικά με την έρευνα της Εισαγγελίας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου από κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφερα:

«Ως δικηγόρος και αρμόδια Κοινοβουλευτική Τομεάρχης για θέματα Δικαιοσύνης, δεν θα ήθελα να σχολιάσω την απόφαση της Εισαγγελίας. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την δουλειά της. Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις με ξαφνιάζουν.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το αν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση άλλοι να υπόκεινται στο νόμο και άλλοι όχι. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου σε μια δημοκρατία»

Σχολιάζοντας τις φήμες για την αποχώρηση μου από το Κίνημα Αλλαγής και τα σενάρια αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα μας, τόνισα:

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυτό το ξέρουν όλοι. Άρα αυτές οι κακοπροαίρετες και ανυπόστατες φήμες δε με αφορούν καθόλου.

Όσον αφορά τα διακινούμενα σενάρια αλλαγής ηγεσία, πιστεύω ότι εν μέσω πανδημίας και με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, είναι ασέβεια να γίνεται τέτοια συζήτηση. Έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να τα συζητήσουμε όλα.»              

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s