Άρθρο στην εφημερίδα Political «Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Άρθρο στην εφημερίδα «Political»στις 21.11.2020

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

 Ζούμε ήδη μια τραγωδία που δεν περιμέναμε να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Πάνω από 3.000 κρούσματα καθημερινά , πάνω από 4000 νοσηλεύονται με Covid-19, πάνω από 500 είναι διασωληνωμένοι, 60 κατά μέσο όρο είναι πια οι καθημερινές απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η κατάσταση φαίνεται να ξαφνιάζει ακόμα και επιστήμονες πια, αφού έχουν μεσολαβήσει ήδη περίπου δύο εβδομάδες lock down. Πρόκειται για μια « επίδειξη» δύναμης και επικινδυνότητας από ένα αόρατο εχθρό. Έχουμε πόλεμο. Αν ξαφνιασμένοι από την πανδημία χρησιμοποιούσαμε αυτόν τον όρο κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, τώρα έχει κυριολεκτικά και για την χώρα μας πραγματική ουσία. Η πανδημία σαρώνει πια όλες της χώρες της Ευρώπης , Συστήματα Υγείας μπαίνουν σε δοκιμασία. Ακόμα και σε χώρες σαν την Γερμανία με Σύστημα Υγείας που απέχει έτη φωτός από τον μέσο όρο, πιέζονται. Ο κορονοιός χτυπάει τυφλά μεγάλους και νέους, πλούσιους και φτωχούς, υγιείς κατά τ΄ άλλα ανθρώπους και πιο ευπαθείς.

Αυτή την ώρα, την ώρα μιας σκληρής μάχης, πρέπει όλοι μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθούμε. Στο προηγούμενο διάστημα όλοι καταθέσαμε τις απόψεις μας και  ασκήσαμε κριτική στην Κυβέρνηση για εφησυχασμό και ροπή προς την προβολή της επιτυχίας κατά το πρώτο κύμα, για καθυστερήσεις να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σοβαρά θέματα όπως η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την έγκαιρη ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, ολιγωρία ως προς τον έλεγχο των αποσπασματικών μέτρων που έπαιρνε , ολιγωρία ακόμα και για να κηρύξει lock down πιο έγκαιρα όταν ακόμα και μια βδομάδα πιο έγκαιρης αντιμετώπισης παίζει ρόλο. Τα είπαμε και οι πολίτες μας άκουσαν όλους, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Ας μην τους υποτιμούμε.

Τώρα πρέπει να δούμε το παρόν και το μέλλον, να συμβάλουμε όλοι θετικά με προτάσεις και αυτό ακριβώς κάνουμε ως Κίνημα Αλλαγής.  Πριν απ΄ όλα η Κυβέρνηση πρέπει να τολμήσει να πάρει το όποιο μέτρο προτείνουν με αυστηρά υγειονομικά κριτήρια οι Επιστήμονες, είτε αυτό αφορά σε παράταση του ισχύοντος lock down ή και ακόμα σκληρότερου lock down. Το μείζον αυτή την στιγμή είναι να ανασχεθεί η επέλαση του φονικού ιού. Παράλληλα, πρέπει να προσλάβει επιτέλους  τους 300 γιατρούς που έχει ήδη ανακοινώσει και που θα μπορούσε να τους προσλάβει από τον Σεπτέμβριο αλλά και όσους μπορεί να χρειαστούν . Οφείλει να εντάξει ιδιωτικές κλίνες στο συνολικό σχεδιασμό και σε πολλές άλλες πόλεις, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι πάσχοντες και αυτοί που πρέπει να διασωληνωθούν. Είναι ανάγκη να ενθαρρύνει, να αναγνωρίσει την μάχη που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οικονομικά και ηθικά. Είναι επιτακτικό να στηριχθούν οι Επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι γιατί το τσουνάμι της Οικονομικής κρίσης λόγω του κορονοιού σηκώνεται όλο και πιο απειλητικά.

Ωστόσο, όλοι πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα να αφήσουν κάποιοι την μικροψυχία τους, τα μικροκομματικά παιχνίδια τους. Θλίβομαι όταν ακούω τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μιλάει για εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο από την πλευρά της Κυβέρνησης, όταν η ελπίδα στην χώρα και σ΄ όλο τον πλανήτη είναι ο γρήγορος εμβολιασμός τώρα που υπάρχουν ήδη τα ελπιδοφόρα νέα για τρία τουλάχιστον εμβόλια. Θλίβομαι όταν η « ΑΥΓΗ » αναρτά μάσα σε παράκρουση fake news , δήθεν ανοιχτούς λάκκους για τους νεκρούς για να κατεβάζει λίγο μετά την ανάρτηση ζητώντας συγγνώμη. Αγανακτώ όταν διαβάζω αναρτήσεις πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προπαγανδίζει το μη εμβολιασμό σε πλήρη στοίχιση με τους αρνητές του κορονοιού, των αρνητών εμβολιασμού. Δυστυχώς αυτό είναι το πρόσωπο του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι αντιπολίτευση. Φαντάζει σαν ντελίριο κυνικής εκμετάλλευσης παίζοντας με πτώματα . Τέτοιες ώρες σκέφτομαι την αξία ύπαρξης του Κινήματος Αλλαγής που και δεν έχουμε χαριστεί στην Κυβέρνηση και έχουμε  ασκήσουμε  οξύτατη κριτική στον Πρωθυπουργό και ταυτόχρονα καταθέτουμε με ευθύνη προτάσεις δημιουργικές, σοβαρές, υλοποιήσιμες.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο πιο κρίσιμο σημείο του Πολέμου. Είναι μάχη για την Υγεία και την Ζωή , είναι μάχη για να ανασχεθεί η διάδοση του ιού. Είναι μάχη και με το χρόνο γιατί το εμβόλιο είναι γεγονός και η ώρα που θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός δεν είναι μακριά. Πρέπει να κρατηθούμε όμως όρθιοι, να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες μέχρι τότε. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s