«ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του Γιώργου Παπαδάκη, όπου τοποθετήθηκα για την διαχείριση της πανδημίας, την αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα  κατέθεσα και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πίεσης του συστήματος υγείας.

Στην τοποθέτηση μου για την αντιμετώπιση της πανδημίας είπα:

« Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη και στην Ευρώπη, και στην χώρα μας.

Βλέπουμε ότι το περιορισμένο lockdown το οποίο έχει επιβληθεί, δεν έχει τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι στις επόμενες δέκα ημέρες και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, τα κρούσματα να μειώνονται αισθητά κάτω από τα χίλια άτομα ή και λιγότερα. Άρα πρέπει να δούμε σοβαρά τι περισσότερο πρέπει να γίνει, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Το Κίνημα Αλλαγής και η πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά, έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Πρώτα απ΄ όλα το πιο σημαντικό είναι να προχωρήσουμε άμεσα στις προσλήψεις των 300 γιατρών, για τις οποίες εμείς πιέζαμε από την πρώτη στιγμή και μόλις στις 5 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν. Όπως βεβαίως όσες προσλήψεις λόγο Covid-19 έχουν ανακοινωθεί, να πάνε επιτέλους στα νοσοκομεία, γιατί το μόνο που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι εσωτερικές μετακινήσεις.

Χρειάζεται να υπάρξει μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού. Χρειάζεται να υπάρξει ένταξη των ιδιωτικών κλινικών στον σχεδιασμό, όπως είδαμε αυτό να γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Αλλά και την ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στις εφημερίες.

Επίσης έχουμε καταθέσει μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων, που ζητούμε την Κυβέρνηση να την λάβει υπόψιν της πολύ σοβαρά. 

Επειδή φαίνεται ότι η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί όπως πρέπει, θα πρέπει ύστερα από συνεννόηση με τους ειδικούς να διερευνήσουμε την πιθανότητα ενός σκληρότερου lockdown.

Ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο σημαίνει «θάνατος» για την οικονομία, από την άλλη, όμως όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι προέχει η ανθρώπινη ζωή. Οικονομία με όλο και περισσότερους θανάτους, δεν μπορεί να υπάρξει. Ούτε μια  επιχείρηση με επαναλαμβανόμενα lockdowns, μπορεί να λειτουργήσει.

Δεύτερον, θα πρέπει να βρεθούν χώροι και κλίνες προκειμένου να μπορούν να δεχθούν όσους περισσότερους ασθενείς γίνεται».

Ενώ για την αντιπαράθεση Κυβέρνησης – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισα:

«Είναι αδιανόητο να τσακωνόμαστε, όταν έχουμε δεκάδες νεκρούς κάθε ημέρα και όταν η χώρα μας βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση.

Νομίζω ότι ξεκάθαρα υπάρχουν ευθύνες της Κυβέρνησης, η οποία όφειλε να είχε πάρει μέτρα νωρίτερα, είναι κάτι που έχουμε επισημάνει και είναι ξεκάθαρο.

Όμως δεν μπορεί να βγαίνει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να μιλάει για εμπόριο ελπίδας, σχετικά με το εμβόλιο. Το εμβόλιο δεν είναι εμπόριο ελπίδας. Είναι η ελπίδα μας.

Σ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις. Ούτε μπορούμε να βρίσκουμε χώρο για μικροπολιτική, είτε κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση, είτε για να λέμε ότι όλα καλά τα έκανε η Κυβέρνηση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση όλων μας και να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη, θα χαθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.»   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s