ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου
Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2020
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς : Τον Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Επιβαρυμένη η κατάσταση στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας».
Κύριε Υπουργέ,
Καθώς διανύουμε το δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα της πανδημίας του Covid-19, παρατηρείται η έλλειψη προετοιμασίας και οργάνωσης στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας μας. Καθημερινά παρατηρείται αυξητικός ρυθμός εισαγωγής κρουσμάτων που χρειάζονται εισαγωγή σ’ αυτά.
Μία νέα σημαντική εστία κρουσμάτων, με ανησυχητικό ρυθμό, εμφανίζεται στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας η κλινική Covid αποτελείται από λιγότερες από 40 κλίνες. Δυστυχώς, όμως, δεν αντιμετωπίζεται η Περιφέρεια αυτή όπως θα έπρεπε και δεν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η δυναμική του νοσοκομείου να καλύψει και τα επιπλέον παθολογικά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας.
Σε όλη αυτή την επιβαρυμένη κατάσταση, το μόνο που έχει εξαγγελθεί, είναι η δημιουργία ΜΕΘ που θα αποτελείται από 6 κλίνες, με παράδοση μέσα στις επόμενες μέρες. Επιπλέον, υπάρχει μόνο ένας αναλυτής για την εκτέλεση εξετάσεων μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος μπορεί να φέρει εις πέρας μόνο μέχρι 50 τεστ την εβδομάδα, και έτσι το Νοσοκομείο προχώρησε σε συνεργασία με ιδιωτικό εργαστήριο για την γρηγορότερη έκδοση των αποτελεσμάτων.
Με βάση τα προαναφερόμενα, κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε, να λάβετε υπόψιν σας, τα όσα σας επεσήμανα και να διασφαλίσετε την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόσο απέναντι στα περιστατικά Covid, όσο και απέναντι στα παθολογικά περιστατικά.
Η Βουλευτής
Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου
