Συνέντευξη στον Γ. Κουβαρά και τον Γ. Πιέρρο: «Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την αντιμετώπιση της πνανδημίας»

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Χρειάζεται η μέγιστη συνεργασία όλων και άσκηση αντιπολίτευσης με βάση στοιχεία και προτάσεις.

Χθες το απόγευμα ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Μέχρι Τέλους», του Γιώργου Κουβαρά και του Γιώργου Πιέρρου, στον Παραπολιτικά 90.1 FM. Στην συζήτηση μας ασχοληθήκαμε με την διαχείριση της πανδημίας, την πρόσφατη παρέμβαση του κυρίου Σημίτη, αλλά και για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιάζοντας την διαχείριση της πανδημίας σημείωσα:

«Βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο και οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τον δέοντα σεβασμό των κανόνων.

Χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων προκειμένου ν’ απομονωθούν οι φωνές των συνομοσιολόγων και των αρνητών της πανδημίας που δυστυχώς είναι πολλές.

Η κατάσταση αυτή σε καμία περίπτωση όμως δεν αλλοιώνει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική. Ωστόσο άλλο είναι η ουσιαστική κριτική βασισμένη σε προτάσεις και άλλο ο μηδενισμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του κυρίου Πολάκη. Αλήθεια τι μήνυμα στέλνει όταν αναρτά αυτή την φωτογραφία; Ότι γλεντάμε και συναντιόμαστε; Ή σε τι αποσκοπούν οι επιθέσεις κατά του κυρίου Τσιόρδα;

Αν εμείς ποδοπατούμε τους κανόνες των ειδικών, των μόνων που μπορούν να πείσουν την κοινωνία, τι κάνουμε;

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ειδικά απέναντι στους ανθρώπους που έχουν σηκώσει το πολύ μεγάλο φορτίο της διαχείριση τις κρίσης αυτής, τους επιστήμονες.»

Αναφορικά με την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη τόνισα:

«Ο κύριος Σημίτης έχει συνδέσει το όνομα του με την Δημοκρατία και την ανάπτυξη της χώρας μας, και ίσως κάποιοι θα έπρεπε να μάθουν να «διαβάζουν» καλύτερα τα άρθρα του, γιατί πάντα επαληθεύονται όσα γράφει και λέει.

Όμως ας δούμε τι λέει εν τέλη. Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει μια δομημένη και σοβαρή αντιπολίτευση, που θα ασκεί κριτική με συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο. Αυτός είναι ο ρόλος μας ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες στιγμές.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής αυτό προσπαθούμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας ενάντια στον μηδενισμό. Νομίζω ότι το Κίνημα Αλλαγής τήρησε μια πάρα πολύ σωστή στάση κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, αυτό προσπαθούμε και πρέπει να κάνουμε και τώρα.

Όσα λέει ο κύριος Σημίτης είναι για να κάνουμε καλύτερη αντιπολίτευση. Να ασκήσουμε καλύτερα τον θεσμικό μας ρόλο, που είναι απολύτως απαραίτητος σε μια Δημοκρατία. Βιάστηκαν κάποιοι για να μιλήσουν περί της ανάγκης για μη αντιπολίτευση»

Τέλος σε ερώτηση για τις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής επεσήμανα:

«Θεωρώ το να ανοίγουμε μια τέτοια συζήτηση ενώ διερχόμαστε από μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, είναι το λιγότερο ασέβεια. Δεν είναι ώρα τώρα για να ξεκινήσουμε κάτι τέτοιο.

Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, το όποιο ζήτημα θα διευθετηθεί σύμφωνα με τις καταστατικές μας διαδικασίες. Ανοικτές, δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες εκφράζουν τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Μέχρι τότε το Κίνημα Αλλαγής έχει πάρα πολύ σοβαρή δουλειά. Είναι χρέος μας να κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, να τοποθετούμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς να λαϊκίζει όπως κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η δική μου φιλοδοξία είναι να είμαι χρήσιμη στον χώρο μου με τις παρεμβάσεις, τον τρόπο με τον οποίο σκέπτομαι, με το να λέω τα πράγματα όπως τα αισθάνομαι και πιστεύω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.»        

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s