Εμφάνιση στην X2 του Action24: «Η Αντιπολίτευση πρέπει να είναι δομική, υπεύθυνη, σοβαρή, βασισμένη σε αντιπροτάσεις.»

Η Αντιπολίτευση πρέπει να είναι δομική, υπεύθυνη, σοβαρή, βασισμένη σε αντιπροτάσεις.

Ο Κώστας Σημίτης ποτέ δεν είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται κριτική στην Κυβέρνηση, εξέφρασε μια φωνή αγωνίας για την λειτουργία της Αντιπολίτευσης

Στην χθεσινή μου εμφάνιση στην εκπομπή Χ2 του Γιάννη Πολίτη, στο Action 24, σχολιάσαμε την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ταυτόχρονα μου δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθώ και για το πρόσφατο άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Στην τοποθέτηση μου σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας σημείωσα:

«Όλοι βλέπουμε ότι είμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο της δεύτερης και πιο επιθετικής φάσης της πανδημίας. Από την άλλη βλέπουμε και φως στην άκρη του τούνελ, καθώς όπως όλα δείχνουν τα δύο εμβόλια της Pfizer και ακόμα ένα, είναι ουσιαστικά στο στάδιο της αδειοδότησης. Αυτό μας κάνει όλους να ελπίζουμε.

Μέχρι τότε όμως πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση με σεβασμό στους κανόνες από όλους μας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συνεργασία των πολιτικών αλλά και των κοινωνικών δυνάμεων, προκειμένου να πειστεί η ελληνική κοινωνία και να απομονωθούν οι φωνές του ανορθολογισμού. Φωνές που ωστόσο αντιπροσωπεύουν, σε έρευνες το 15 – 20% της κοινωνίας μας.

Σ’ αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση, τίποτα δεν αλλοιώνει την υποχρέωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική. Μια κριτική δομική, υπεύθυνη, σοβαρή, βασισμένη σε αντιπροτάσεις. Το Κίνημα Αλλαγής ιδιαίτερα κατά την πρώτη περίοδο, αλλά και τώρα συνεχίζουμε να προσπαθούμε, να συμβάλλουμε θετικά.

Δεν πορεύονται όλοι με το ίδιο σκεπτικό. Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι μήνυμα στέλνει ο κύριος Πολάκης με αυτά τα οποία ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της προάλλες; Όταν όλοι οι Έλληνες ξέρουμε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και έχουμε περιορίσει τις μετακινήσεις μας, προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση της έξαρσης του κορονοϊού. Νομίζω ότι αυτά δίνουν λάθος μήνυμα.

Όπως λάθος μήνυμα δίνουν και οι επιθέσεις στους ειδικούς. Έχουν καταλάβει τι προκαλεί η επίθεση στον κύριο Τσιόρδα;

Οι ειδικοί επιστήμονες, είναι οι άνθρωποι που έχουν πάρει πάνω τους το τεράστιο βάρος, να πείσουν την κοινή γνώμη να ακολουθήσει τα μέτρα. Στοχοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους, υπονομεύεται η κοινή λογική και η πειθώς προς την κοινωνία.

Χρειάζεται ένα κοινό μέτωπο κατά του κορονοϊού, αυτή τη στιγμή. Σε κάποια αυτονόητα πράγματα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε. Ότι το πρόβλημα του κορονοϊού είναι παγκόσμιο. Ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι και θέμα ατομικής ευθύνης. Ότι δεν πρέπει να χαϊδεύουμε τους νέους γιατί και αυτοί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε το τρίπτυχο της επιτυχίας της πρώτης φάσης, που δυστυχώς ατόνησε. Δηλαδή οι ειδικοί, οι οποίοι έλεγαν τι μέτρα πρέπει να πάρουμε. Το πολιτικό σύστημα, με την Κυβέρνηση να λαμβάνει τα μέτρα, την αντιπολίτευση να επισημαίνει τι δεν γίνονταν σωστά και να «βάζει πλάτη». Και τέλος την κοινωνία η οποία ακολουθούσε τηρώντας τα μέτρα αυτά. Αυτό πρέπει να ξαναβρούμε και να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή.

Καταλαβαίνω ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη, όμως αυτή την στιγμή έχουμε ελπιδοφόρα νέα στο ζήτημα των εμβολίων. Ας πειθαρχήσουμε στις συμβουλές των ειδικών, ας κάνουμε λίγο υπομονή. Όταν ξεπεράσουμε αυτόν τον «κάβο»  θα έχουμε όλο τον χρόνο να γιορτάσουμε, να κάνουμε πορείες και συγκεντρώσεις. Δεν τελειώνει η ζωή μας το επόμενο τρίμηνο, αντιθέτως πολλά μπορούν να τελειώσουν αν δεν πειθαρχήσουμε σ’ όλα αυτά.»

Σχολιάζοντας το άρθρο – παρέμβαση του κυρίου Σημίτη τόνισα:

«Ο κύριος Σημίτης εξέφρασε μια κραυγή αγωνίας για την λειτουργία του Πολιτικού Συστήματος και ειδικά της Αντιπολίτευσης . Δεν ήθελε να δώσει «τράτο» στη Κυβέρνηση, όπως κάποιοι έσπευσαν να πουν.

Βεβαίως κανένας, ούτε ο πρώην Πρωθυπουργός, δεν λέει ότι δεν πρέπει ν’ ασκούμε αντιπολίτευση. Το θέμα που υπάρχει και που έθιξε ο πρ. Πρωθυπουργός είναι τι αντιπολίτευση πρέπει να ασκήσουμε. Κι αυτή πρέπει να είναι σοβαρή, εποικοδομητική, με σχέδιο και αντιπροτάσεις.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής «βάλαμε πλάτη» στην πρώτη φάση της πανδημίας και θα συνεχίσουμε να βάζουμε και τώρα, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Είναι χρέος μας να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε από την μεριά μας όσο περισσότερο γίνεται, πρωτίστως για την χώρα. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε, γιατί αυτό μας διαφοροποιεί από άλλους. Η χώρα αυτή την στιγμή χρειάζεται ομόνοια και σύμπνοια. Θα πρέπει λοιπόν σε κάποια πράγματα να βρούμε μια κοινή συνισταμένη. »                       

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s