Συνέντευξη στο Θέμα Radio και στον Γιάννη Πρετεντέρη: «Να παλέψουμε όλοι μαζί και με ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Θέμα Radio. Κατά την συζήτηση μας αναλύσαμε τις συνθήκες που διαμορφώνονται με το νέο lockdown, το φαινόμενο των αρνητών της πανδημίας, αλλά και την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Αναφορικά με το νέο lockdown και τους αρνητές της πανδημίας τόνισα :

«Είμαστε σε μια φάση επιθετικής ανάπτυξης του κορονοϊού, με ορισμένες περιοχές να είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Έχω αρκετούς φίλους που νοσηλεύονται, είναι διασωληνωμένοι και παλεύουν με τον κορονοϊο. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι πολίτες ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση, να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας και να εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας.

Θα πρέπει όλοι οι πολίτες αλλά και η Κυβέρνηση, να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Χρειάζεται μια σοβαρότητα και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, πρώτα απ’ όλα στο να τηρηθούν όλα τα μέτρα της καραντίνας παντού και με αυστηρότητα, χωρίς να θίγουμε αυτούς που μπορούν να πείσουν την κοινωνία να τηρήσει τα μέτρα. Αναφέρομαι σε στελέχη όπως ο Καθηγητής Σωτήρης  Τσιόρδας που έχουν ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.

Δεύτερον χρειάζεται μια κοινή δράση όλων για την απομόνωση των αρνητών της πανδημίας. Είναι αδιανόητο άνθρωποι όπως ο κύριος Μυλόπουλος που έχει διατελέσει σε μια τόσο σημαντική θέση, αλλά και ένα 15 – 20 % των πολιτών, να πιστεύουν και να αναπαράγουν αυτές τις θεωρίες.

Χρειάζεται ένα εθνικό μέτωπο απέναντι σ’ αυτές τις επικίνδυνες νοοτροπίες, απέναντι στην ανοησία του οποιουδήποτε. Δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν με την ζωή όλων μας.»

Σχετικά με το άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ανέφερα:

«Νομίζω ότι ο κύριος Σημίτης είπε το αυτονόητο. Έβγαλε μια κραυγή αγωνίας για το πως πρέπει να φέρεται το πολιτικό σύστημα αυτές τις κρίσιμες ώρες. Βεβαίως και είναι χρέος μας να ασκούμε κριτική. Μια εποικοδομητική όμως κριτική με προτάσεις, αν θέλουμε να συμβάλουμε ή και να πείσουμε. Είναι το πως πρέπει να λειτουργούμε για όφελος της αντιπολίτευσης, όχι της Κυβέρνησης, όπως διάφοροι βγαίνουν και λένε.

Βεβαίως τα κόμματα έχουν μια αγωνία για το πως πρέπει να κινηθούν, όμως αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αγώνα που πρέπει να δώσουμε απέναντι στον κορονοϊό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο αντίπαλος μας είναι η πανδημία και πρέπει με θετικές προτάσεις να συμβάλουμε στην αντιμετώπισή της. Προφανέστατα έχουν γίνει λάθη, τα έχουμε ήδη αναδείξει και θα συνεχίσουμε. Ωστόσο θα «κάνουμε ταμείο» μετά, αυτή την στιγμή έχουμε ένα βουνό που πρέπει να ανέβουμε.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s