Συνέντευξη στον Χ. Μυτιληνίο και τον Τ. Σαντοριναίο: «Πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με τις φασιστικές συμπεριφορές κάθε προέλευσης μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια»

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 

Πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με τις φασιστικές συμπεριφορές κάθε προέλευσης μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια 

Σήμερα το μεσημέρι ήμουν καλεσμένη του Χρήστου Μυτιληνιού και του Τηλέμαχου Σαντοριναίου, όπου είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, την κατάσταση της πανδημίας αλλά και την  απαράδεκτη εικόνα διαπόμπευσης του Πρύτανη.

Σχετικά με τα νέα μέτρα ελέγχου της πανδημίας που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός επεσήμανα:

«Ήταν αναμενόμενα και αναγκαία τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι το Βέλγιο, μια χώρα που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό μ’ εμάς, αυτή την στιγμή έχει 24.000 κρούσματα ημερησίως, όταν πριν 2 εβδομάδες είχε 2.000 κρούσματα ημερησίως. Δηλαδή ήταν εδώ που βρισκόμαστε εμείς τώρα.

Άρα νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να παρθούν αυτά τα μέτρα και μάλιστα αν είχαν παρθεί και έγκαιρα κάποια από αυτά, ίσως να μην είχαμε αυτή την έξαρση.

Αν για παράδειγμα το θέμα με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12:00, είχαν εφαρμοστεί 2-3 εβδομάδες πιο πριν (όπως οι επιστήμονες πρότειναν) ίσως να μην υπήρχε όλη αυτή η επιθετική έξαρση του κορονοϊού και ο διπλασιασμός των κρουσμάτων σε μια εβδομάδα.»

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας ανέφερα:

«Βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, εδώ που είμαστε και είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι πέρα των μέτρων και της κοινωνικής ευθύνης όλων μας, χρειάζονται και έλεγχοι. Γιατί είδαμε περιπτώσεις όπου υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις των μέτρων και ασφαλώς ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την έξαρση.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είχαν ατονήσει οι έλεγχοι από τις αρχές, υπήρχε μια φοβικότητα. Καταλαβαίνω ότι ενδεχόμενα η Κυβέρνηση να σκέφτηκε ότι υπήρχε κόπωση, όμως δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Δεν πρέπει να ξαναδούμε σκηνές όπως αυτές που είδαμε στα Λαδάδικα και το Περιστέρι, όπου τα μαγαζιά έκλεισαν τυπικά και ο κόσμος εισήρθε από άλλες εισόδους για να συνεχίσει την διασκέδαση του.»

Για την άποψη ότι οι πρόσφατες συγκεντρώσεις λειτούργησαν ως εστίες υπερμετάδοσης και των εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου είπα:

«Εγώ ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ήμουν μέσα στο Εφετείο, όπου τα μέτρα ήταν πολύ σοβαρά.  Έξω όμως είχαν μαζευτεί χιλιάδες άνθρωποι για να ακούσουν αυτό για το οποίο η ψυχή όλων μας πάλλονταν να ακούσουμε. Όμως ζούμε μέσα σ’ αυτή την πρωτοφανή κατάσταση και σίγουρα όλο αυτό μπορεί να λειτούργησε ως υπερμεταδότης.

Μέχρι σήμερα πάντα λάμβανα μέρος στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, φέτος όμως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.»

Τέλος κλήθηκα να τοποθετηθώ για την απαράδεκτη εικόνα διαπομπεύσεις του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου είπα:

«Είναι μια εικόνα ντροπής και αίσχους. Είπαμε ότι τελειώσαμε με την Χρυσή Αυγή, αλλά έχουμε μια επίδειξη φασισμού από την άλλη πλευρά. Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μια πολύ καλή αφορμή για να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να τελειώσουμε μ’ αυτά τα φαινόμενα. Δεν μπορούν να λειτουργούν Πανεπιστήμια κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έχει ψηφιστεί ένας νόμος και βλέπουμε ότι τελικά δεν εφαρμόζεται. Δεν πρέπει να δούμε τελικά τι γίνεται;»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s