Δήλωση για την απαράδεκτη φωτογραφία, διαπόμπευσης του Πρύτανη του Ο.Π.Α. : «Ας σπάσουμε οριστικά το απόστημα»

Δήλωση για την απαράδεκτη φωτογραφία διαπόμπευσης του Πρύτανη του Ο.Α.Π.

ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ

Η απαράδεκτη, φασιστικής αντίληψης και πρακτικής φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αιχμάλωτο των καταληψιών που του έχουν «φορέσει»   επιγραφή «αλληλεγγύης στις καταλήψεις» συνιστά χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αποτελεί αυτή, όπως και οι φωτογραφίες που δείχνουν κατεστραμμένους Πανεπιστημιακούς χώρους πρόκληση απέναντι σ΄ όλη την Ελληνική κοινωνία.

Κανένας ενεργός πολίτης δεν μπορεί να σιωπήσει απέναντι σε τέτοια φαινόμενα βίας που χτυπούν τη δημοκρατία και ακυρώνουν την έννοια του Πανεπιστημίου. Η σιωπή αυτή την ώρα είναι συνενοχή. Απαίτηση όλων είναι η άμεση σύλληψη των πρωταγωνιστών αυτής της φασιστικής αθλιότητας και η παραδειγματική τιμωρία τους .

Ωστόσο δεν αρκεί αυτό. Αυτό το περιστατικό πρέπει να είναι η αφορμή να δημιουργηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο απομόνωσης όλων αυτών και διασφάλισης της λειτουργίας των Α.Ε.Ι με ακαδημαϊκή ελευθερία , χωρίς φόβο, χωρίς τρομοκρατία και ετσιθελισμό όπως σ΄ όλες τις χώρες του κόσμου. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του με δεδομένο ότι υπάρχει ψηφισμένος Νόμος που δεν εφαρμόζεται και δεν εμπόδισε σε τίποτα αυτές τις πρακτικές και το ίδιο ισχύει και για την Δικαιοσύνη που παρενέβη τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία των φωτογραφιών που έδειχναν τις καταστροφές. Τέλος , είναι αναγκαία η προώθηση μέτρων όπως κάρτες εισόδου, προστασία των Πανεπιστημιακών χώρων, διαμόρφωση Εσωτερικών Κανονισμών των Σχολών που θα αντιμετωπίζει με απόλυτη αυστηρότητα παρόμοιες συμπεριφορές όσον αφορά σε φοιτητές.

Ξεμπερδέψαμε με την Χρυσή Αυγή! Ας ξεμπερδέψουμε και με αυτές τις φασίζουσες νοοτροπίες και πράξεις όπως και αν εμφανίζονται μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια. Ας σπάσουμε οριστικά αυτό το απόστημα.             Αποτελεί δημοκρατικό καθήκον όλων μας! 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s