Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: «Έχουμε χρέος και δυνατότητα να καταστήσουμε το Κίνημα Αλλαγής βασικό πόλοι όλων των δυνάμεων της προόδου και της μεταρρύθμισης»

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Νότη Ανανιάδη στην εκπομπή  «Σελίδες του Σαββάτου» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ. Κατά την συζήτηση μας εξέφρασα τα συλλυπητήρια μου για τα θέματα του φονικού σεισμού που έπληξε την Σάμο και την Σμύρνη και πως θα μπορούσε αυτό το τραγικό περιστατικό να αποτελέσει μια ευκαιρία για την έναρξη μιας νέας προσπάθειας «διπλωματίας των σεισμών». Επίσης σχολιάσαμε τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και την πορεία του  Κινήματος Αλλαγής.

Χαρακτηριστικά για τον σεισμό που έπληξε την Σάμο και την Σμύρνη τόνισα:

«Πριν απ΄ όλα θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες των θυμάτων. Χάθηκαν δύο παιδιά τόσο άδικα. Δεν το χωράει ο νους. Μας έχει συγκλονίσει όλους η απώλεια των δύο παιδιών.

Όσον αφορά τις μεγάλης έκτασης ζημιές που έγιναν, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει ότι πρέπει να αποκατασταθούν σύντομα.

Οφείλω ταυτόχρονα να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στο γειτονικό λαό που έχουν πολλά θύματα και σημαντικές ζημιές.

Νομίζω ότι σε αυτές τις τραγικές στιγμές φαίνεται ότι είμαστε κοντά οι δύο λαοί και νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν αμοιβαίες πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν να οικοδομήσουμε ένα μέλλον το οποίο θα φέρει τους λαούς μας ακόμα πιο κοντά.»

Αναφερόμενη στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων επεσήμανα:

«Είναι προφανές ότι στο Κίνημα Αλλαγής, κάνουμε όλοι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Βλέπουμε να υπάρχει μια σταθερότητα με οριακή άνοδο στα δημοσκοπηκά μας ποσοστά, όμως δεν είμαστε στο σημείο το οποίο θα θέλαμε. Βεβαίως και θέλουμε κάτι περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι δεκαπέντε μήνες μετά την νίκη της, η Ν.Δ.  δεν παρουσιάζει φθορά σε κάποια ζητήματα. Παρά ταύτα, να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά τις έρευνες θα δούμε ότι υπάρχουν σημεία φθοράς της Κυβέρνησης όσον αφορά την ικανοποίηση του κόσμου για συγκεκριμένους χειρισμούς σε  θέματα όπως είναι τα οικονομικά, ο κορονοϊός και άλλα.

Επίσης βλέπουμε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τις επιλογές που έχει κάνει σε κρίσιμα ζητήματα, δείχνει να μην μπορεί να υπηρετήσει τον πολύ σοβαρό θεσμικό ρόλο του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση ή  να εκπροσωπήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας. Είναι ένα κόμμα που δεν έχουν κάνει καν την στοιχειώδη αυτοκριτική τους, δεν έχουν  καταλάβει γιατί έχασαν τις εκλογές.

Όμως για εμένα το μεγάλο ζήτημα για εμένα είναι τι κάνουμε εμείς. Για πιο λόγο εμείς ως Κίνημα Αλλαγής, ως το κόμμα της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, δεν μπορούμε να έχουμε την άνοδο την όποια επιδιώκουμε, να δημιουργήσουμε την δυναμική που χρειάζεται ώστε να καταστούμε ο κεντρικός πόλος αυτών των δυνάμεων.

Βεβαίως θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της εποχής. Πρέπει να δούμε για πιο λόγο ενώ κάνουμε την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση, καταθέτοντας τις πιο εποικοδομητικές προτάσεις, δεν το εισπράττει ο κόσμος. Όλα αυτά θα πρέπει να τα συζητήσουμε μέσα στο κόμμα μας. Στην Συνδιάσκεψη, που θα γίνει όταν πρώτα ο θεός το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πρέπει να τεθεί και  αυτό, όπως και όλα τα μεγάλα θέματα που μας αφορούν.»            

Αναφερόμενη στα σενάρια αλλαγής ηγεσίας τόνισα:

«Μια τέτοια μέρα με τις επιπτώσεις του σεισμού, με τον κορονοϊό και εν αναμονή του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού για νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι άκαιρο να ανοίγονται τέτοια θέματα. Είναι πολύ πρόωρο και όποιος αναδεικνύει αυτή την στιγμή τέτοια ζητήματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα δεν κάνει το καλύτερο δυνατό. Αυτή την στιγμή υπάρχουν άλλα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, αυτά τα θέματα θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα τους.

Μέχρι τότε το χρέος μας σαν κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου είναι να κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον προοδευτικό κόσμο να μας ακολουθήσει.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s