Συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη: «Θα ήταν καλύτερα στα σχολεία αν η Υπουργός Παιδείας έκανε έγκαιρα διάλογο»

ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟ

Σήμερα το πρωί είχα την ευκαιρία να έχω μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γιάννη Πρετεντέρη, στο Θέμα Radio. Κατά την συζήτηση μας αναφερθήκαμε σε θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα όπως είναι η μη αντικατάσταση της κυρίας Τουλουπάκη στην εισαγγελία διαφθοράς, την υποψηφιότητα της κυρίας Διαμαντοπούλου για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α. και την κατάσταση των σχολίων.

Σχετικά με την καθυστέρηση αντικατάστασης της κυρίας Τουλουπάκη τόνισα ότι:

«Ως Κίνημα Αλλαγής πριν από ένα μήνα είχαμε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή ότι η κυρία Τουλουπάκη παραμένει στην θέση της, ως Εισαγγελέας Διαφθοράς, παρ’ ότι έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας. Σύμφωνα με το Νόμο (Άρθρο 57 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων) πρέπει να τεθεί ερώτημα θέσης σε αργία της κυρίας Τουλουπάκη.


Αναρωτιόμαστε με πιο σκεπτικό ο κύριος Τσιάρας, αρνείται να υποβάλει το σχετικό ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως ο Νόμος προβλέπει. Είναι ακατανόητο. Πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.»

Αναφορικά με την υποψηφιότητα της κυρίας Διαμαντοπούλου είπα:

«Έχουμε ξεκάθαρη συλλογική άποψη στο Κίνημα Αλλαγής για την υποψηφιότητα της κυρίας Διαμαντοπούλου. Τόσο εγώ, όσο και άλλα στελέχη μας έχουν τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος.

Πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα, και αυτή είναι ότι η υποψηφιότητα της κυρίας Διαμαντοπούλου για μια τόσο σημαντική θέση, σε ένα διεθνή οργανισμό όπως είναι ο Ο.Ο.Σ.Α., είναι μια σημαντική εξέλιξη για την χώρα μας.

Η θέση του Γενικού Γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α. είναι μια εκλόγιμη θέση και όχι δοτή. Αφορά την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στα διεθνή φόρα και μάλιστα σ’ έναν Οργανισμό που ασχολείται με την ανάπτυξη και την οικονομία.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει καταγραφεί ως μια κορυφαία τεχνοκράτης και σπουδαία πολιτικός. Η επιστημονική της κατάρτιση, η πολιτική της εμπειρία και οι διεθνείς της επαφές την καταστούν την καλύτερη υποψηφιότητα που μπορούσε κάποιος να σκεφτεί. Άρα ας αφήσουμε την πολιτική στενοκαρδία και μικροψυχία,  τις στενά κομματικές λογικές του παρελθόντος και να ευχηθούμε να πετύχει τον εθνικό αυτό στόχο. Θα είναι κάτι Ιδιαίτερα θετικό για την πατρίδα μας.»

Ενώ κλείνοντας την κουβέντα μας ασχοληθήκαμε με την Παιδεία, όπου σαν μητέρα τοποθετήθηκα λέγοντας:

« Τελικά τα παιδιά είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς τους ενήλικες. Προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στην χρήση της μάσκας, τηρώντας τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια πράγματα που συνεχίζουν έτσι ακριβώς όπως ήταν. Στο σχολείο των παιδιών μου συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε κάποιες θέσεις και έκλεισαν δύο τμήματα λόγω κρουσμάτων. Μακάρι να υπήρχε ένα συμπαγές πλαίσιο, μακάρι να υπήρχε περισσότερος διάλογος με την κυρία Κεραμέως, μακάρι να μην είχαν γίνει οι καταλήψεις. Καταλήψεις που σε μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με την αδιαλλαξία από την πλευρά της Υπουργού. Ευτυχώς το φαινόμενο εκτονώθηκε και περιμένουμε με μεγαλύτερη διάθεση για περισσότερο διάλογο να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s