Ερώτηση που κατέθεσα εχθές προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την «Εξαίρεση του Δήμου Πετρούπολης από την έκτακτη επιχορήγηση λόγω Covid-19»

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

  Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

 Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση του Δήμου Πετρούπολης από την έκτακτη επιχορήγηση λόγω Covid-19»

Κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποιεί ο Δήμαρχος Πετρούπολης προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, αναδεικνύεται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον συγκεκριμένο Δήμο.

Συγκεκριμένα, παρά και την προφορική επιβεβαίωση του προέδρου της ΠΕΔΑ, ο εν λόγω Δήμος δεν συμπεριλήφθηκε στην έκτακτη επιχορήγηση που εξαγγέλθηκε προς διάφορους Δήμους της χώρας, λόγω του Covid-19.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως τα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης δεν καλύφθηκαν επαρκώς με τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών που έχουν ανάγκη.

Το Υπουργείο ενέκρινε την πρόσληψη μόνο 27 καθαριστριών, από σύνολο 50 που χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων. Ο Δήμος, για την κάλυψη των κενών αυτών, προχώρησε στη διάθεση εργατών της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου με αμοιβή αυτών από τους ιδίους πόρους του.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι η αδυναμία κάλυψης των άμεσων αναγκών των πολιτών του Δήμου Πετρούπολης, αφού θα επιβαρυνθούν επιπρόσθετα, λόγω των μειωμένων κονδυλίων του Δήμου.

Οι πολίτες της Πετρούπολης, και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας, για άλλη μία φορά αντιμετωπίζονται από την κυβέρνησή σας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εκτός από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, δε δόθηκε στους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Αθήνας έκτακτη χρηματοδότηση.

Κατόπιν των όσων εξέθεσα παραπάνω,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :

  1. Προτίθεστε να ανακοινώσετε έκτακτες επιχορηγήσεις λόγω Covid-19 στους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Πετρούπολης;
Η Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s