Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την κατάσταση του Νοσοκομείου «Αττικόν».

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

  Κωνσταντίνα(Νάντια) Γιαννακοπούλου

 Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, παρά τις εξαγγελίες στις οποίες είχατε προβεί, εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα προβλήματα στο πλαίσιο της ανεπαρκούς προετοιμασίας των Νοσοκομείων, για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19.

Συγκεκριμένα, το «Αττικόν» Νοσοκομείο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου Νοσηλευτών του νοσοκομείου «Αττικόν», κου Γιάννη Πλαγιαννάκη είναι για άλλη μία φορά στο προσκήνιο, λόγω της σημαντικής έλλειψης επαρκών κλινών ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής.

Όπως, συγκεκριμένα αναφέρει , από τα 27 κρεβάτια εντατικής θεραπείας που διαθέτει το νοσοκομείο, τα έντεκα προβλέπονται για ασθενείς με κορωνοϊό και τα δεκαέξι για κοινή νοσηλεία. Επιπλέον, διατίθενται έξι κλίνες από τη γενική νοσηλεία στη μονάδα covid, αυξάνοντας τον αριθμό των κλινών σε δεκαεπτά.

Στην έλλειψη επαρκών κλινών ΜΕΘ στο «Αττικόν» νοσοκομείο έρχεται να προστεθεί και η πρόσληψη ανειδίκευτου προσωπικού για τις εντατικές, όπως και το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα μόλις δέκα κρεβάτια γενικής ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία.

Αυτό σημαίνει, ότι το «Αττικόν» θα μείνει χωρίς εντατική κοινής νοσηλείας.

Άξιο αναφοράς τέλος συνιστά και η καταγγελία που προέβη η ΠΟΕΔΗΝ, αφού γνωστοποίησε ότι δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού και ένας διασωληνομένος ασθενής είχαν βρεθεί θετικοί στον Κορωνοϊό, χωρίς έπειτα τα ακολουθηθεί, όπως έπρεπε, το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Είναι απαραίτητο όλα τα  ύποπτα περιστατικά, ιδίως όσα συνωστίζονται στα ΤΕΠ να απομονώνονται, ώστε να μην δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις, τόσο μεταξύ των ασθενών όσο και ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατόπιν των όσων εξέθεσα παραπάνω, κι επειδή η ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι προτεραιότητά μας,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :

  1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, ώστε το Νοσοκομείο να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο στη λειτουργία του, τόσο κατά την πανδημία του Covid-19, όσο και στη γενική λειτουργία του;
  2. Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα που έχετε θέσει, προκειμένου να προβείτε σε πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και στην τοποθέτηση περισσότερων κλινών ΜΕΘ στη μονάδα Covid, αλλά και γενικής ΜΕΘ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προαναφερόμενα προβλήματα του «Αττικόν» Νοσοκομείου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s