Συνέντευξη στον Παντελή Καψή και την Ντόνα Δρούτσα, στον Θέμα 104.6: «Το Υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να οργανώσει καλύτερα την έναρξη των σχολείων»

Συνέντευξη στο ΘΕΜΑ 104,6 στις 14.09.2020

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Όλοι πρέπει να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και να αντιμετωπίσουμε τον σκοταδισμό που υπάρχει σε μια μικρή μειοψηφία

Σήμερα το μεσημέρι είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Παντελή Καψή και την Ντόνα Δρούτσα στην εκπομπή στον ΘΕΜΑ 104,6. Κατά την συζήτηση μας αναφερθήκαμε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα προβλήματα που εμφανίστηκαν αλλά και για τους αρνητές της μάσκας.

Για τις εντυπώσεις μου ως μητέρα από την έναρξη της χρονιάς είπα:

« Ήταν μια διαφορετική εμπειρία, λόγω των συνθηκών που επικρατούν με τον κορονοϊό. Εμείς, όπως και η πλειοψηφία των γονέων πιστεύω, ακολουθήσαμε τις οδηγίες. Οφείλω να σας ομολογήσω ότι αγχωθήκαμε λίγο, γιατί έξω από το Δημοτικό υπήρξε ένας συνωστισμός γονέων, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό θα μπορέσουμε να το λύσουμε».

Όσον αφορά στο θέμα με τους γονείς αρνητές – μάσκας είπα:

Νομίζω ότι και οι γονείς πρέπει θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Είναι απολύτως απαραίτητο να καταλάβουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Ευτυχώς είναι πολύ λίγα τα περιστατικά των γονέων που αρνούνται την μάσκα. Αυτά είναι φαινόμενα που μας πηγαίνουν πολύ πίσω. Είναι ένας νέο-σκοταδισμός.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ μιλάμε για την υγεία όλων μας και ειδικά ότι πιο πολύτιμου έχουμε, των παιδιών μας. Αν δεν το κατανοήσουμε αυτό και δεν αναλάβουμε την ευθύνη, ως γονείς, ότι πρέπει να ακούσουμε το τι λένε οι ειδικοί, τότε τι άλλο να πούμε. Πρέπει να γίνει σαφές ότι ως χώρα τα καταφέραμε με το πρώτο κύμα της πανδημίας γιατί ακολουθήσαμε τις οδηγίες των ειδικών. Γιατί αυτή την στιγμή να μην συνεχίσουμε;»  

Τέλος αναφερόμενη στα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τόνισα:

«Όλοι βλέπουμε ότι ειδικά στην Αττική, τα πράγματα δυσκολεύουν. Θα πρέπει και εμείς να δείξουμε την ατομική ευθύνη που έχουμε. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι και το κράτος θα μπορούσε να κάνει κάποια πράγματα καλύτερα.

Σας μιλώ σαν μητέρα και όχι σαν πολιτικός. Μακριά από εμένα αλλά και το Κίνημα Αλλαγής η πολιτική να επιχαίρουμε αν τα πράγματα δυσκολεύουν ή αν κάτι δεν πάει καλά. Αυτά δεν αρμόζουν σ’ εμάς.

Θα μπορούσαν όμως σε συνεργασία με τους Δήμους, να βρεθούν κάποιες αίθουσες και να ήταν  λιγότερα παιδιά ανά τμήμα. Ή θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα για να βελτιωθούν κάπως οι συνθήκες, όπως πχ το θέμα των βρυσών και των μασκών. Τα παιδιά μου πήραν μια μάσκα και περιμένουμε να δούμε πότε θα τους δοθούν οι άλλες δύο. Υπάρχουν αρκετά κενά, που θα μπορούσαν να λείπουν. Κενά σε αναπληρωτές και σε καθηγητές, γιατί να υπάρχουν αυτά; Γιατί να μην υπάρχει μια καλύτερη οργάνωση;  

Δεν είναι οποιαδήποτε χρονιά. Δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε αυτή την χρονιά εν μέσω κορονοϊου με τις προηγούμενες χρονιές. Περίμενα πολύ καλύτερη οργάνωση από το Υπουργείο Παιδείας. Είχαν τόσο καιρό, 2 – 3 μήνες, να δουν το θέμα.

Θα μπορούσε να υπάρχει μια καλύτερη συνεννόηση από την πρώτη στιγμή. Θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση. Ανέφερα ήδη κάποια ζητήματα, θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι. Δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια. Δεν θέλω να γκρινιάζω, ούτε να φαινόμαστε μίζεροι αλλά κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Ας ελπίσουμε τα πράγματα να πάνε καλά και να μην δούμε μεγαλύτερες δυσκολίες το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί μιλάμε για τα παιδιά μας που είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε.»

Ακούστε την συνέντευξη εδώ:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s