Συνέντευξη στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, στο ΘΕΜΑ 104,6: «Ο πολιτικός κόσμος έχει χρέος να αντιμετωπίσει το κύμα ανορθολογισμού που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει χρέος να εξηγήσει γιατί η κ. Τουλουπάκη αν και κατηγορούμενη, παραμένει στην θέση της.

Χθες το πρωί με φιλοξένησε ο Γιάννης Πρετεντέρης στην εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα όπως είναι η χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, το άνοιγμα των σχολείων, το κλιμακούμενο κίνημα των αρνητών της μάσκας αλλά και η Ερώτηση που καταθέσαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφορικά με την υπόθεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

Ειδικότερά, σχολιάζοντας την προ ημερησία συζήτηση στην Βουλή είπα:

«Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε κάποια πράγματα και έγινε μια συζήτηση. Αλλά κακά τα ψέματα, οι πολιτικές  για όλα αυτά τα ζητήματα και ο πρώτος λόγος πάντα ανήκει στους επιστήμονες και κάποιος ελέγχεται αν εφαρμόζει λάθος ή σωστά, αυτά που προτείνουν οι επιστήμονες για την δημόσια υγεία.

Έχουμε ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Νομίζω ότι στην πρώτη φάση τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι πανθομολογούμενο. Στην συνέχεια υπήρξε ένα κύμα χαλάρωσης . Νομίζω , έχω την αίσθηση ότι ξαναμπαίνουμε σ’ ένα δρόμο. Σ’ αυτά τα θέματα είναι λάθος να τα βλέπουμε όλα με μια αντίληψη  μαύρου – άσπρου. Υπάρχουν τομείς που έχει φανεί σημαντική ολιγωρία. Έχω ασκήσει για παράδειγμα  πολύ σκληρή κριτική, ιδιαίτερα όσον αφορά στα ζητήματα της παιδείας.»

Αναφερόμενη στο άνοιγμα τον σχολείων τόνισα:

«Έχω τρία παιδιά που πάνε σε δημόσιο σχολείο και μιλάω πρωτίστως ως μητέρα. Έχω επισκεφθεί πολλά σχολεία της Δυτικής Αθήνας, για να δω σε τι κατάσταση είναι, σε τι κατάσταση προετοιμασίας είναι ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς. Οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχουν ακόμα ερωτήματα.

Δεν έχω  πειστεί ότι έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο να λυθούν θέματα όπως παραδείγματος χάριν να βρεθούν περισσότερες αίθουσες, να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, να εξασφαλιστούν μεγαλύτερες αποστάσεις να γίνουν πράγματα που έγιναν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα παιδιά πρέπει ασφαλώς να πάνε στο σχολείο, αλλά πρέπει να πάνε με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει ένα τέτοιο σχέδιο.»

Σχετικά με το κίνημα αρνητών της μάσκας, σημείωσα ότι:

«Υπάρχει ένα ρεύμα ανορθολογισμού, νέου σκοταδισμού θα έλεγα. Ένα ρεύμα το οποίο κάνει αισθητή . Είδαμε τις προάλλες ανθρώπους, οι οποίοι έκαιγαν και ποδοπατούσαν τις μάσκες τους. Όλος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να το αντιμετωπίσει ενωμένα, αποφασιστικά  και αποτελεσματικά. Είναι μια τρέλα όλο αυτό.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε ζήσει πάρα πολλά.Εμένα αυτές οι εκδηλώσεις μου θύμισαν άλλες άσχημες εποχές, τότε που κάποιοι έλεγαν ότι μας ψεκάζουν, ότι δεν υπάρχει χρέος. Όμως εδώ μιλάμε για την δημόσια ασφάλεια, για την ανθρώπινη ζωή. 

Όταν μια μάσκα τσαλακώνεται κάτω από ένα παπούτσι, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για τον κορονοιό και την πανδημία που αντιμετωπίζουμε. Χρειάζεται πειθώ, και σε καμία περίπτωση αυτή η αστειότητα την οποία ακούσαμε και από την Υπουργό Παιδείας, για κυρώσεις σε περίπτωση που δεν φοράνε μάσκα οι μαθητές. Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκες ».

Τέλος τοποθετούμενη για την Ερώτηση που καταθέσαμε οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την κυρία Τουλουπάκη, είπα:

«Το Κίνημα Αλλαγής, εγώ ως αρμόδια Κοινοβουλευτική τομεάρχης για ζητήματα Δικαιοσύνης και όλοι οι συνάδελφοι που συνυπογράφουμε, βλέπουμε αυτή την στιγμή να παραμένει στην θέση της η Εισαγγελέας Διαφθοράς, παρά την άσκηση δίωξης για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ουσιαστικά ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της Εισαγγελέως, ακόμα δεν έχει υποβληθεί από τον αρμόδιο Υπουργό  στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα, αν πρέπει να τεθεί σε αργία, όπως ο Νόμος με το άρθρο 57 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων ορίζει. Με ποιο σκεπτικό, για πιο λόγο έως σήμερα αρνείται ή παραλείπει να υποβάλει το κατά Νόμο ερώτημα; Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να απαντήσει ο κύριος Υπουργός και να αιτιολογήσει επαρκώς. Δεδομένου μάλιστα ότι πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή αποφάσισε τόσο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κυρίου Παπαγγελόπουλου, όσο και την αποστολή στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές των στοιχείων που προέκυψαν κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, για το οποίο ζητούμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s