Συνεχής επαφή με Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Β2  Δυτ. Τομέα Αθήνας – Κίνημα Αλλαγής  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 08.09.2020

Συνεχής επαφή με Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς

Θέμα: Επίσκεψη της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού

Συνεχίζει τις καθημερινές επισκέψεις στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας η Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους εκπαιδευτικούς για την κατάσταση των σχολείων λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.  Σήμερα επισκέφθηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο στο Καματερό.

Στην ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή του Σχολείου Βαγγελη Στάθη και τους εκπαιδευτικούς, σε μείζον ζήτημα αναδείχθηκε η ασάφεια και η έλλειψη ουσιαστικής οργάνωσης και μέτρων προστασίας για την τέλεση του αγιασμού την Δευτέρα, αλλά και συνολικά η ασάφεια στην εγκύκλιο που έλαβαν για τον τρόπο λειτουργίας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σημαντικό πρόβλημα, παραμένει ακόμα με το ζήτημα των καθαριστριών, που πλέον είναι αρμοδιότητα των Δήμων. Λίγες μέρες πριν την είσοδο των μαθητών στα εκπαιδευτικά συγκροτήματα παρουσιάζεται το γεγονός της έλλειψης καθαριστριών, ειδικά στις νέες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία του Covid-19.

Η Βουλευτής, από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, που και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναλαμβάνει ένα μεγάλο βάρος με την προστασία και την διαχείριση των μαθητών.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ,τις επόμενες μέρες, θα συναντήσει και Δημάρχους της περιοχής, ώστε να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης που κυριαρχεί στα σχολεία της περιοχής ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s