Εμφάνιση στην εκπομπή «Σήμερα»:»Η Κυβέρνηση έχει χρέος να συγκαλέσει άμεσα Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών»

Η Κυβέρνηση έχει χρέος να συγκαλέσει άμεσα Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών

Σήμερα ήμουν καλεσμένη του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Στην συζήτηση μας κυριάρχησε το ανακύψαν θέμα για μυστική συνάντηση Ελλάδας, Γερμανία και Τουρκίας, αλλά και η κατάθεση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής.

Στον συκοφαντικό χαρακτηρισμό του Κινήματος Αλλαγής ως συμπολιτευόμενου κόμμα, από τον εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησα:

«Να μιλάτε με επιχειρήματα και όχι με τέτοιου είδους προσβολές. Να το ανακαλέσετε! Για ποια συμπολίτευση μιλάτε. Φτάνει πια! »

Κατά τοποθέτηση μου για την μυστική διπλωματία που άσκησε η Κυβέρνηση επισήμανα:

« Είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε από διαρροές και από την Τουρκική πλευρά, ότι υπήρξε τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο. Νομίζω ότι ο Ελληνικός λαός το καταλαβαίνει αυτό. Την μυστική διπλωματία την πληρώσαμε επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να καταλάβει ότι η μυστική διπλωματία μας έχει φέρει δεινά και δεν υπάρχει χώρος, για τόσο σοβαρά ζητήματα, να μην υπάρχει ενημέρωση των κομμάτων.

Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά, όμως χρειάζεται και να ενημερώνονται και τα πολιτικά κόμματα. Για μια ακόμα φορά αναρωτιέμαι για πιο λόγο, μπροστά σε μια τέτοια κορύφωση προκλήσεων και επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, ο κύριος Μητσοτάκης δεν παίρνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που του ζητάμε εδώ και μήνες.

Βλέπουμε τι γίνεται με την Αγία Σοφία, την χλιαρή αντίδραση του διεθνούς παράγοντα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει ένα σοβαρό, αρραγές εθνικό μέτωπο και όχι μια φθηνή αντιπολίτευση. Το θέαμα με όλες αυτές τις αντεγκλήσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές, είναι το λιγότερο αποκρουστικό, για σοβαρά εθνικά ζητήματα.

Άρα ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει, και το ζητάμε για ακόμη μια φορά, να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Γιατί έχουμε μπροστά μας πρωτοφανή πράγματα όπως το θέμα της Αγίας Σοφίας, δε ξέρουμε τι μπορεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, και χρειάζεται μια ομόθυμη καταδίκη, όπως βέβαια και να επαναπροσδιορίσουμε την εθνική μας στρατηγική».

Ενώ για την κατάθεση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής τόνισα:

« Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην λειτουργία της επιτροπής. Πρέπει να πέσει φως παντού και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Βλέπουμε τι γίνονταν με το παραδικαστικό, έχουμε επίσης διαρκώς αποκαλύψεις και για άλλου είδους παρακρατικούς μηχανισμούς. Θα καταθέσουμε το πόρισμα μας και όλα αυτά θα τα συζητηθούν».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s