Δήλωση για την εξομολόγηση της Ιωάννας Τούνη: «Ας τελειώνουμε επιτέλους με την προσβολή της γυναικείας προσωπικότητας».

Ο απόηχος της απροσδόκητης δημοσιότητος του ονόματος της Ιωάννας Τούνη μέσω της ακούσιας προβολής των σεξουαλικών της περιπτύξεων με πρώην σύντροφό της ήταν τόσο ηχηρός που οφείλει να μας ταρακουνήσει σαν κοινωνία.
 
Πρόκειται για μία παρακμή, για μια υποκουλτούρα, για μια αντίληψη της «έκθεσης» του «αδύναμου» και ωραίου φύλου.
 
Εκφράζω δημόσια την στήριξή μου στην Ιωάννα Τούνη αυτή την στιγμή που περνάει μια δοκιμασία.
 
Εκφράζω τον σεβασμό μου στον τρόπο αντίδρασης της, τρόπο που στηρίζεται στο θάρρος, την ευθύτητα, την αλήθεια, την αξιοπρέπεια.
 
Η γενναία στάση της δίνει δύναμη σε πολλές γυναίκες που μπορεί να πέρασαν ή να περάσουν αντίστοιχη περιπέτεια και δείχνει δρόμο αντιμετώπισης κήνσορων της ηθικής, απάνθρωπων συμπεριφορών και δημοσιογραφικής αντίληψης που μπορεί να οδηγήσουν ανθρώπους στον φόβο και την απομόνωση ή και σε πιο ακραίες συμπεριφορές.
 
Ας τελειώνουμε επιτέλους με την προσβολή της γυναικείας προσωπικότητας.
 
Και βεβαίως ας καταδικάσουμε όλους εκείνους που βγαίνουν και καταδικάζουν με μεσαιωνικά κριτήρια του τύπου «Τα ήθελε», «προκαλούσε», «ας πρόσεχε με ποιον κάνει έρωτα» κάθε γυναίκα που κακοποιείται, βιάζεται, εκβιάζεται ή εξευτελίζεται από «άνανδρους» άνδρες που δημοσιοποιούν προσωπικές στιγμές.
 
Δυστυχώς η ασυνειδησία, το θράσος, η προδοσία από φίλους, η τάση μερίδας του Τύπου για « πιπεράτα » δημοσιεύματα και « αποκλειστικές φώτο» δεν θα λείψουν από αύριο και θα αποτελούν ένα μόνιμο κίνδυνο για τον καθένα και την καθεμία.
 
Τι κάνει η Πολιτεία απέναντι σε τέτοια φαινόμενα προκειμένου να προστατέψει την ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα μιας γυναίκας σε κάθε έκφανσή της; Πώς αντιδρά ο νομικός κόσμος; Είναι έτοιμος να προτείνει μία περαιτέρω αυστηροποίηση του ήδη υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που να επιβάλει κυρώσεις για όσους μετατρέπουν προσωπικές στιγμές σε επίδειξη ή ακόμα και ευκαιρία για πιθανό εκβιασμό ή χρηματισμό.
 
Πώς διαχειρίζονται τα Μ.Μ.Ε τέτοιες περιπτώσεις που αφενός τους χαρίζουν μπόνους δημοσιότητας αλλά αφετέρου διαρρηγνύουν τα όρια σεβασμού στην ιδιωτικότητα;
 
Σήμερα είναι η Τούνη, αύριο μπορεί να είναι μια από όλες εμάς.
 
Ας μας ενεργοποιήσει λοιπόν αυτό τον περιστατικό και ας μας δώσει την ευκαιρία να μην σωπαίνουμε και να καταδικάζουμε με σθένος και παρρησία όσους υποτιμούν τον άνθρωπο, την ζωή και σεξουαλικότητά του και τα μετατρέπουν όλα σε θέαμα, αδιαφορώντας για τις όποιες παρενέργειες.
τούνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s