Εμφάνιση στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»: «Χρειάζεται αρραγές Εθνικό μέτωπο απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα»

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΡΑΓΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σήμερα το πρωί ήμουν φιλοξενούμενη του Άκη Παυλόπουλου και της Ντόρας Κουτροκόη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open. Την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μας μονοπώλησε η Τουρκική προκλητικότητα και μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Κατά την τοποθέτηση μου τόνισα ότι:

«Αν την εικόνα του καυγά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την έβλεπαν στην Τουρκία, θα έτριβαν τα χέρια τους. Είναι αδιανόητο, είναι απαράδεκτο για τόσο ευαίσθητα ζητήματα εθνικής πολιτικής, να υπάρχει αυτή η κατάσταση.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης είχε συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για να μπορέσει επιτέλους να υπάρξει μια ξεκάθαρη συνεννόηση, μια εθνική γραμμή και μια ενημέρωση για το τι θα πει ο κύριος Δένδιας, τότε δεν θα είχαμε αυτή την εικόνα. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε ενωμένοι σαν γροθιά.

Έχουμε μπροστά μας μια ανιστόρητη, προκλητικότατη, απαράδεκτη απόφαση του κυρίου Ερντογάν. Μια απόφαση που δε προσβάλει απλά εμάς τους Έλληνες. Προσβάλει τον Χριστιανισμό, προσβάλει όλο τον πολιτισμένο κόσμο και βλέπουμε μια χαλαρή αντίδραση της Ευρώπης. Θα πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνείς οργανισμοί ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως αυτούς. Θα πρέπει να καταλάβει η Γερμανία ότι δεν είναι όλα οικονομικές συναλλαγές και αυτό πρέπει να της ειπωθεί ευθέως. Θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες κυρώσεις  που θα παρθούν και θα πρέπει ο κύριος Δένδιας να πάει με συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων και να απαιτήσει αντίδραση.

Ο κύριος Ερντογάν ανοίγει μια βεντάλια όλων των διεκδικήσεων του εξυπηρετώντας μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική. Μια στρατηγική αναθεωρητισμού, μια στρατηγική επεκτατισμού, από τον Έβρο, την Κύπρο και το Αιγαίο, μέχρι την Λιβύη, παντού.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι κάνει η Ελλάδα. Και εμείς οφείλουμε να πιέσουμε ενωμένη, δημιουργώντας ένα Εθνικό μέτωπο, προς πάσα κατεύθυνση. Επιβάλλεται να ενωθούμε, είναι μονόδρομος και θα είναι επικίνδυνο να μην γίνει».

Ενώ όταν ρωτήθηκα για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ήμουν ξεκάθαρη:

«Ότι ήταν να πω, το είπα στα όργανα του κόμματος μας. Δεν θέλω να δημιουργείται εσωστρέφεια, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο σοβαρά ζητήματα.

Αυτό που με πλήγωσε ήταν το γεγονός ότι την ώρα και την στιγμή που το Κίνημα Αλλαγής, έδωσε σεμινάριο για το πως πρέπει να ασκείται η αντιπολίτευση, και αλλάξαμε εκ βάθρων ένα σχέδιο νόμου ύστερα από την άσκηση τρομερής πίεσης και με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, υπήρξε μια διαφοροποίηση. Μια διαφοροποίηση αντίθετη στις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος, η οποία θόλωσε το μήνυμα.

Όμως είμαστε εδώ πέρα για να εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και νομίζω ότι έγινε σαφές αυτό, και πλέον ο καθένας αναμετράται με τον εαυτό του. Θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας καλύπτει όλους, προκειμένου να κινηθούμε πλέον ενιαία».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s