Εμφάνιση στην εκπομπή «…Από τις έξι» της ΕΡΤ1: «Ας καταλάβουν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι δε ζούμε σε χώρα λωτοφάγων «

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή «…Από τις έξι» της ΕΡΤ1 με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Δημήτρη Κοτταρίδη συμμετείχε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου. Στην συζήτηση κυριάρχησε το θέμα του πορίσματος της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το σκάνδαλο NOVARTIS.

Αναφερόμενη στην στοχευμένη δίωξη στελεχών του Κινήματος Αλλαγής για το σκάνδαλό NOVARTIS τόνισε:

«Έχουμε στελέχη που έχουν στοχοποιηθεί και περνούν όλη αυτή την βάσανο τα τελευταία χρόνια. Από τις τελευταίες αποκαλύψεις που έρχονται από την Αμερική , επιβεβαιώνεται αυτό που ως Κίνημα Αλλαγής λέγαμε από την αρχή. Δηλαδή ότι ένα υπαρκτό σκάνδαλο, (όπως είναι αυτό της NOVARTIS) η προηγούμενη Κυβέρνηση το εργαλειοποίησε ουσιαστικά για να δημιουργήσουν μια σκευωρία με θύματα δέκα κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής μας ζωής, να πλήξουν ουσιαστικά πολιτικούς τους αντιπάλους. Θα μπορούσαν να κάνουν ότι μπορούσαν ώστε να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι εμπλεκόμενοι επίορκοι γιατροί, όπως έγινε στις άλλες χώρες που υπήρχε σκάνδαλο με την Novartis. Θα μπορούσαν να αναζητήσουν ευθύνες για την δραστηριότητα των ιθυνόντων της NOVARTIS όπως πάλι έκαναν σε άλλες χώρες οι οποίες επέβαλαν βαρύτατα πρόστιμα στην εταιρία. Εδώ δεν τους ενδιέφερε η διαλεύκανση του σκανδάλου. Τους ενδιέφερε να χρησιμοποιήσουν το σκάνδαλο για να « καθαρίσουν» πολιτικούς αντιπάλους.

Αυτό αποτελεί κατά την γνώμη μου ένα ίσως ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο, γιατί εργαλειοποιήθηκαν κορυφαίοι θεσμοί όπως είναι η Δικαιοσύνη, προκειμένου να οδηγηθούμε σε όλη αυτή την δυσώδη κατάσταση που ζούμε τα τελευταία χρόνια.Οι παρεμβάσεις των Υπουργών στο έργο της Δικαιοσύνης είναι πάντα, απολύτως καταδικαστέες από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

Καλά θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πριν ψέξει οποιονδήποτε Υπουργό ή πολιτικό,κάνει σχόλια που παρεμβαίνουν τον ρόλο του, να θυμηθούν τι έλεγαν κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης τους. Ας θυμηθούν τι έλεγε ο κύριος Πολάκης. Ας ξανακούσουν τις κασέτες ή να ξαναδιαβάσουν τους απομαγνητοφωνημενους διαλόγους του κυρίου Παππά με τον κύριο Μιωνή, που έλεγε «θα μιλήσω στην κοπέλα», όπου κοπέλα ήταν η Αντιεισαγγελέας Διαφθοράς. Για να δούμε τελικά αν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Και εν τέλη αν θέλουμε επιτέλους το πολιτικό σύστημα σ’ αυτή την χώρα,να είμαστε σοβαροί να μην προσπαθούμε να κάνουμε αντιπολίτευση απλά και μόνο με τα συμφέροντα μας, αλλά με βάση αρχές, αξίες, ιδέες οι οποίες θα είναι αμετακίνητες ανεξαρτήτως σε ποια φάση βρίσκεται ο κάθε ένας.»

Ενώ για την ερμηνεία που δίνει στο πόρισμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επεσήμανε:

«Όμως κάποιοι είναι αμετανόητοι. Τι έκανε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους κατ’ εξοχήν εμπλεκόμενους; Τι έκανε με τους εκατοντάδες επίορκους γιατρούς που υπερτιμολόγησαν, έπαιρναν μίζες ή είχαν λαδωθεί και που ουσιαστικά είναι ο πυρήνας του σκάνδαλου NOVARTIS; Αν είχαν επιδείξει την ίδια πρεμούρα, την οποία έδειξαν για να στοχοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, αυτή την στιγμή θα είχε λειτουργήσει και η Δικαιοσύνη πιο γρήγορα, και θα είχε αποζημιωθεί το Ελληνικό δημόσιο. Κάτι το οποίο παρέλειψαν να κάνουν και επέχουν τεράστιες ευθύνες. Τι έκαναν λοιπόν για όλα αυτά;

Όπως θα πρέπει να απαντήσουν και για τη δήλωση Πολάκη ότι «αν δεν πάνε κάποιοι φυλακή, εμείς δε θα ξαναβγούμε». Ή για το πως φίλα προσκείμενες εφημερίδες όπως το «DOCUMENTO», είχαν ολόκληρες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων μια εβδομάδα πριν αυτές γίνουν. Πρέπει να επίσης να μας πουν, για πιο λόγο τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης τους δεν εκδόθηκε δελτίο τιμολόγησης φαρμάκων,με αποτέλεσμα κάποιοι να βγάλουν εκατομμύρια κερδοσκοπώντας;

Δε ζούμε σε χώρα λωτοφάγων, υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει να δώσουν απαντήσεις και με το να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα δεν λύνονται.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο μόνος πολιτικός χώρος, που με μεγάλες μεταρρυθμίσεις (ηλεκτρονική συνταγογράφηση, Διαύγεια)έκοψε στη μέση την φαρμακευτική δαπάνη, είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Το video της εμφάνισης:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s