Εμφάνιση στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» στο κανάλι της Βουλής: «Κανείς δε μπορεί να παίζει με τους θεσμούς και την Δημοκρατία»

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς και την Δημοκρατία

Στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του Καναλιού της Βουλής συμμετείχε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, όπου είχε μια  εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την Αλεξία Κουλούρη και τον Λάμπρο Πέγκο,  για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Ερωτώμενη για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και τους διαλόγους του κυρίου Παππά με τον κύριο Μιωνή, τόνισε:

«Βλέπουμε ότι ο κύριος Παππάς έχει αλλάξει δύο ή τρεις φορές γραμμή για το τι πραγματικά έγινε, πέφτοντας σε αντιφάσεις. Όμως το ζητούμενο είναι τι έκανε ο κύριος Τσίπρας. Γιατί έχουμε τρεις κορυφαίους Υπουργούς ως φαίνεται (Παππάς, Παγγελόπουλος, Καμμένος) να εμπλέκονται σε όλα αυτά. Είναι δυνατόν επομένως  ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας να μην γνώριζε, να μην είχε ιδέα για όλα αυτά τα οποία συνέβαιναν; Είναι δυνατόν να μην ήξερε τι έκανε ο κύριος Παππάς, ο τότε πρώτος την τάξη Υπουργός του.

Επίσης όσον αφορά τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών», ο κύριος Ρουμπάτης με βάση το δημοσίευμα, έδωσε τα αποτελέσματα της έρευνας που είχε κάνει η Ε.Υ.Π. στον κύριο Τσίπρα. Τι έκανε; Συνέχισε να συγκυβερνά μ’ έναν άνθρωπο, για τον οποίο γνώριζε ότι συμμετείχε σ’ ένα ουσιαστικά παρακρατικό κύκλωμα; Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά ερωτήματα και χρειάζεται να δοθούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις.

Θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος όλα όσα συνέβησαν. Εμείς αυτό ζητάμε, να χυθεί φως παντού. Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν όλα αυτά τα οποία προβλέπει το Σύνταγμα και οι Νόμοι μας.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να κρύβονται πράγματα κάτω από το χαλί. Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, έχουν να κάνουν με την λειτουργία των θεσμών και την κατάφορη παραβίαση του ορθού τρόπου λειτουργίας τους. Οι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα, ακόμη και στους θεσμούς. Αυτά είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, για να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη».

Εν συνεχεία για το ενδεχόμενο συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής  με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αν οι αποκαλύψεις επηρεάζουν μια τέτοια ενδεχόμενη «συνεργασία» επεσήμανε:

«Είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά που βλέπουμε αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκληση του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αναρωτιέται κανείς αν όλο αυτό έχει καμία σχέση με την Σοσιαλδημοκρατία και την Κεντροαριστερά. Όλα αυτά είναι μια ηχηρή απάντηση σε όλες εκείνες τις φωνές, οι οποίες έλεγαν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι όμορος χώρος.

Ποιος είναι όμορος χώρος; Είναι όμορος χώρος όλοι αυτοί που συμμετείχαν, που οργάνωναν « μαγαζιά» , που έκαναν επιχειρήσεις και έβγαζαν «λεφτά, πολλά λεφτά» όπως έλεγε ο κύριος Παππάς;

Ο χώρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βυσσοδόμησε κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ασέλγησε στο σώμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με σημαία την διαφθορά, τα ζητήματα ηθικής και όλα αυτά. Δε ζούμε σε χώρα λωτοφάγων. Θυμόμαστε καλά την στοχοποίηση και την οργανωμένη κινητοποίηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λασπολογώντας απέναντι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να το διαλύσει.

Ποιο το αποτέλεσμα λοιπόν; Υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι λειτούργησαν πολύ χειρότερα και σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια εξουσίας έστησαν παραδικαστικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.

Άρα, όχι! Πολύ απλά δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό τον κομματικό χώρο. Αυτός ο χώρος δυστυχώς αποτελεί μια απαράδεκτη κατάσταση για τον χώρο της Κεντροαριστέρας όπως λένε ή της Αριστεράς και κυρίως αποτελεί τον μεγαλύτερο χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροαριστέρα και ένα σοβαρό κόμμα στον χώρο που θα μπορεί να ασκήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως κάνει το Κίνημα Αλλαγής. Γιατί με όλα αυτά που αποκαλύπτονται, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί να ασκήσει θεσμικά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

Για την οικονομική πραγματικότητα που δημιουργείται μετά την κρίση της πανδημίας, σημείωσε:

« Το χθεσινό νομοσχέδιο για τις χρηματοδοτήσεις, νομίζω ότι κινήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως το ερώτημα είναι αν αρκεί. Αρκούν όλες αυτές οι κινήσεις; Γιατί το μεγάλο πρόβλημα της αγοράς είναι η ρευστότητα και οι τράπεζες δε μπορούν να επιτελέσουν τον βασικό τους ρόλο, της παροχής ρευστότητας στην αγορά.

Χρειάζεται να ασκηθεί μια πολύ μεγαλύτερη πίεση από την Κυβέρνηση προς τις τράπεζες. Μόνο με παρακάλια δεν πιέζονται να επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο, χρειάζεται μια πιο συντεταγμένη στάση της Κυβέρνησης.

Είναι αδιανόητο για δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, να ζητούν οι τράπεζες εμπράγματες εγγυήσεις και πολλές άλλες προϋποθέσεις που επι του πρακτέου κανείς δε μπορεί να προσκομίσει. Δε θα έπρεπε να υπάρχει μια εκλογίκευση και μια ευελιξία στις διαδικασίες, ώστε να μπορούν πραγματικά να στηρίξουν την αναπτυξιακή οικονομική δραστηριότητα;

Περιμένουμε βέβαια να δούμε τι θα γίνει και με το πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δυστυχώς φαίνεται να καθυστερεί. Μας ανησυχεί ότι μπορεί να υπάρξουν αιρεσιμότητες και υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις θα δοθούν αυτά τα χρήματα. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε τονίσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για νέα μέτρα από  τους Έλληνες πολίτες. Επίσης περιμένουμε να δούμε πως θα γίνει η εκταμίευση αυτών των χρημάτων και πως θα διατεθούν στις χώρες.

Όμως μέχρι το 2021 που θα έρθουν αυτά τα κεφάλαια πρέπει να δούμε πως θα επιβιώσουμε ως χώρα. Πρέπει να δούμε πως θα κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία.

Έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ δύσκολο εξάμηνο. Βλέπουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός, που αποτελεί το 20 με 25% του Α.Ε.Π. της χώρας μας. Επομένως χρειάζεται να δούμε ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί μέχρι το 2021. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο ενδιάμεσου προγράμματος για την στήριξη της οικονομίας μας αυτό το εξάμηνο.

Από εκεί και πέρα μπορούμε να δούμε πως θα στήσουμε το παραγωγικό μας μοντέλο από την αρχή και με τα χρήματα που περιμένουμε να έρθουν από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ. Αν όλα πάνε καλά, δεν υπάρχουν αιρεσιμότητες, οι εκταμιεύσεις γίνονται κανονικά μπορούμε να χτίσουμε την πατρίδα μας από την αρχή.»

Τέλος ερωτήθηκε για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο ήταν ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής και επεσήμανε:

«Αυτό το σχέδιο νόμου έρχεται να κωδικοποίηση διάσπαρτους νόμους που αφορούν το Ελεγκτικό Συνέδριο και κάνεις κάποιες δειλές, αλλά προς την σωστή κατεύθυνση, μεταρρυθμίσεις. Επι της αρχής θα το ψηφίσουμε, γιατί έχει κάποιες βελτιώσεις, οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να επιταχύνουν (θα το δούμε και στην πράξη) την απονομή της Δικαιοσύνης και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.»

Το video της συνέντευξης:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s