Εμφάνιση στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ: «Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον Τουρισμό».

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Σήμερα το πρωί συμμετείχα στην εκπομπή « ΣΗΜΕΡΑ» των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΙ. Στη συζήτηση που εστιάστηκε στα θέματα του Τουρισμού φέτος επεσήμανα:

Αδιαμφισβήτητα γίνεται μια προσπάθεια και αν θέλουμε να είμαστε ουσιαστική και σοβαρή αντιπολίτευση πρέπει να μιλάμε υπεύθυνα και στοιχειοθετημένα, με προτάσεις που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων. Σε εμάς ως ΚΙΝΑΛ δεν ταιριάζουν οι ιαχές και η καταστροφολογία.

Έχουν ληφθεί κάποια μέτρα για τον τουρισμό, όμως αυτά δεν είναι αρκετά,  δε συνιστούν σε καμία περίπτωση ένα ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάκαμψη του. Ο τουρισμός αποτελεί το 20 με 25% της οικονομίας μας. Άρα όταν μιλάμε για τον τουρισμό, μιλάμε κατ’ αρχάς για τους  εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δουλεύουν εποχικά. Μιλάμε για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που πολλές εκ των οποίων δεν θα ανοίξουν καν. Μιλάμε όμως και για όλους εμάς, δηλαδή το σύνολο της οικονομίας ουσιαστικά και για μια ακόμη μεγαλύτερη ύφεση που μπορούμε να δούμε από τον Σεπτέμβριο, αν τα πράγματα δε πάνε καλά με τον Τουρισμό στη διάρκεια του Καλοκαιριού.

Δεν θέλω να βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα ή να πω πως θα πάει ο τουρισμός. Σίγουρα τα μηνύματα δεν είναι θετικά και οι δυσκολίες μεγάλες. Σίγουρα όλη η υφήλιος έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο ζήτημα ύφεσης  λόγω του κορονοιού , πόσο μάλλον ο τουρισμός όχι μόνο σε εμάς αλλά  παγκοσμίως.

Το θέμα όμως είναι και επιμένω σ’ αυτό ότι δεν υπάρχει ένα σοβαρό, στοιχειοθετημένο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε προτείνει την μείωση του ΦΠΑ, στην εστίαση και τον τουρισμό, στο 6%. Η Κυβέρνηση τι έχει κάνει; Μόνο με την μείωση του ΦΠΑ στην πορτοκαλάδα και στον καφέ δεν αλλάζουν τα πράγματα.

Συνολικά για την οικονομία χρειάζεται ένα σοβαρό ενδιάμεσο πρόγραμμα μέχρι τον νέο χρόνο, που θα αρχίσουν να εκταμιεύονται – όπως φαίνεται – τα 32 δις, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την στήριξη των Επιχειρήσεων. Εμείς γι’ αυτό πιέζουμε σοβαρά και μετρημένα και όχι με γενικολογίες και λαϊκίστικες κορώνες όπως ακούμε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s