Εμφάνιση στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. «Χρειάζεται άμεσα σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών»

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ»

 Σήμερα συμμετείχα στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ με τους Δ.Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου. Στην συζήτηση που επικεντρώθηκε στην Τούρκικη προκλητικότητα τόνισα:

« .. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής, είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Βλέπουμε ότι έχουμε μια Τουρκία, η οποία προχωράει σε μια σταθερή επιθετική στρατηγική σε όλα τα επίπεδα.

Από τον Έβρο και την Αγία Σοφία που θέλει να την μετατρέψει σε τζαμί, μέχρι το ζήτημα των γεωτρήσεων, η Τουρκία ανοίγει μια συνολική βεντάλια προκλήσεων και επιθετικότητας. Γι’ αυτό λέμε, και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ λογικό και δεν καταλαβαίνω γιατί ο κύριος Μητσοτάκης δε το έχει κάνει ακόμα, ότι πρέπει να υπάρξει μια σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Η Τουρκία προκαλεί μονίμως γεγονότα και εμείς κρατάμε αμυντική στάση. Δε πρέπει όμως έστω εσωτερικά να προκαλέσουμε ένα τέτοιο γεγονός που έχει μια τόσο μεγάλη σημειολογική και συμβολική σημασία; Το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής που ανέφερε ο κύριος Παναγιωτόπουλος δε πρέπει να το συζητήσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών; Θα τρέχουμε μετά; Θα το πάρει μόνος του ο κύριος Μητσοτάκης;

Γιατί πρέπει να περιμένουμε εάν, και το απεύχομαι, συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, να το συζητήσουμε μετά και να μην υπάρχει μια εκπεφρασμένη συλλογική βούληση όλων τώρα, άμεσα ώστε να φύγει ένα ισχυρό μήνυμα προς τα έξω.

Έχουμε νέα γεγονότα, έχουμε νέα προκλητικότητα. Χρειάζεται λοιπόν μια νέα επικαιροποιημένη εθνική στρατηγική. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ακούει ο κύριος Μητσοτάκης….»

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s