Εμφάνιση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»: «Δεν είμαστε με τις fake μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης όπως στην Παιδεία, ούτε με τον λαϊκισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ FAKE ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΌ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού αυτών των ημερών, σημείωσα ότι : « Η αλήθεια είναι ότι όσο αφορά το υγειονομικό κομμάτι, τα πήγαμε πολύ καλά ως χώρα. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και επομένως  χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Εικόνες ακραίου συνωστισμού σε clubs και bar, όπως αυτές που είδαμε σε διάφορες πόλεις είναι επικίνδυνες. Ήδη οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Βέβαια η πλειοψηφία του κόσμου τηρεί τις αποστάσεις, παίρνουν τα αναγκαία μέτρα. Υπάρχει μια νέα συνειδητότητα. Αρκεί όμως μία μειοψηφία για να δημιουργήσει τις συνθήκες μιας ξαφνικής έξαρσης».

Αναφερόμενη στα θέματα της Οικονομίας σχολίασα ανάμεσα στα άλλα:

Το μεγάλο ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η Οικονομία, η επανεκκίνηση της, η μείωση των παρενεργειών της ύφεσης που θα έχουμε.. Έχουμε μπροστά μας ένα Καλοκαίρι που δεν ξέρουμε πως θα πάνε τα πράγματα με τον τουρισμό, όπου σαφώς θα υπάρχει ένα σημαντικό πλήγμα, όσο αισιόδοξοι και αν θέλουμε να είμαστε.

Αναμένουμε βεβαίως το πακέτο των 33 δις από την Ευρωπαϊκή Ένωση , που όπως φαίνεται θα είναι ακόμα περισσότερα σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ. Αναφερόμαστε σε 50- 60 δις Ευρώ. Το μεγάλο βέβαια θέμα είναι πως θα διατεθούν αυτά τα κεφάλαια.

  Εμείς επιμένουμε κατ’ αρχάς ότι χρειάζεται το δικό μας ενδιάμεσο πρόγραμμα, μέχρι και το 2021. Έχουμε μπροστά μας ένα εξάμηνο εξαιρετικά δύσκολο για πολύ κόσμο που πλήττεται στον τουρισμό, την εστίαση, σε πάρα πολλούς τομείς της οικονομίας. Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, και από εκεί και πέρα όταν έρθουν τα χρήματα αυτά σταδιακά από το 2021.

Τόνισα ιδιαίτερα επίσης:

Μπορούμε να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα με αυτά τα λεφτά. Το θέμα είναι να μην ακολουθήσουμε παθογένειες του παρελθόντος. Γιατί πολλά πακέτα χρηματοδότησης έχουν έρθει στην Ελλάδα διαχρονικά αλλά δυστυχώς ήρθαν και χάθηκαν, δεν αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε. Η Κυβέρνηση επωμίζεται σοβαρές ευθύνες για το πως αξιοποιώντας αυτούς τους πόρους θα μπουν οι στέρεες βάσεις για ένα νέο, ουσιαστικό, υγιές, δυναμικό παραγωγικό μοντέλο.

Παράλληλα επεσήμανα :

Διαπιστώνω ότι υπάρχει ο κίνδυνος που ελλοχεύει από την πλευρά της Κυβέρνησης, και αυτός είναι μια αυταρέσκεια την οποία βγάζει, που μπορεί να οδηγήσει σε αλαζονεία.

 Έχουμε μπροστά μας τεράστιες προκλήσεις στην μετά κορονοϊό εποχή. Είναι δυνατόν να ακούμε Βουλευτές της συμπολίτευσης να λένε: «Έχουμε 157, 158 Βουλευτές και συνεχίζουμε μόνοι μας»; Τώρα είναι η πιο σοβαρή περίοδος όπου πρέπει να καθίσουμε όλα τα κόμματα και να συνεννοηθούμε για το πως θα πορευτούμε στο μέλλον. Χρειάζεται να δούμε το νέο οικονομικό μοντέλο, το εθνικό σύστημα υγείας, την παιδεία. Αυτά δεν μπορούν να προχωρήσουν αν δεν υπάρχει διάλογος ανάμεσα στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, αν δεν διαμορφωθεί με τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις μια γενικότερη Συμφωνία γύρω από ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο.

Νομοσχέδια όπως αυτό της κυρίας Κεραμέως για την Παιδεία, εκπέμπουν το μήνυμα της αποσπασματικότητας και προχειρότητας, της έλλειψης βούλησης συνεννοήσεων. Αν δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, καλά επεξεργασμένο και στηριγμένο σε μεγάλες συμφωνίες σχέδιο για να προχωρήσουμε στην παιδεία του μέλλοντος, πως θα μιλήσουμε για το νέο παραγωγικό μοντέλο , για μία νέα πορεία προς το μέλλον ;

Επεσήμανα ιδιαίτερα την ανάγκη των Επιχειρήσεων λέγοντας: « Με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τι θα κάνει η Κυβέρνηση; Το πιο σοβαρό πρόβλημα για αυτές  είναι το θέμα της ρευστότητας, που μέχρι στιγμής με παρακάλια προς τις Τράπεζες από την Κυβέρνηση δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα».

Για τον ρόλο δε του Κινήματος Αλλαγής και τις συζητήσεις για την πορεία του, ξεκαθάρισα: « Εμείς έχουμε την δική μας άποψη, θέτουμε τις θέσεις και της προτάσεις μας. Δεν πάμε ούτε με τον λαϊκισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ούτε με τις fake μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s