Εμφάνιση μου στην εκπομπή «Αταίριαστοι»: «Είμαι κάθετα αντίθετη σε πολιτκές που φέρνει η κ. Κεραμέως και τον τρόπο που τις φέρνει.Συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς μου εντός του Κοινοβουλίου»

ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η Κ.ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΦΕΡΝΕΙ
 
Συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς μου εντός του Κοινοβουλίου
 
Σήμερα εμφανίστηκα στην εκπομπή « ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ » στον ΣΚΑΙ. Καλούμενη να σχολιάσω το γνωστό περιστατικό όπου ακούστηκε να επικρίνω την Υπουργό Παιδείας στο κινητό, σημείωσα:
 
« Ακόμα και εμείς οι πολιτικοί, οι Βουλευτές είμαστε άνθρωποι και όταν συμβαίνουν παράλογα και άδικα πράγματα νευριάζουμε, εκνευριζόμαστε. Εγώ χθές μόλις είχα πληροφορηθεί σχετικά με μια παράλογη και άδικη ρύθμιση της κυρίας Κεραμέως και εκνευρίστηκα. Λυπάμαι παρά πολύ για το ύφος. Ζητώ συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό μου εντός του Κοινοβουλίου, απέναντι σ’ ένα θεσμό».
 
« Μίλησα με την κυρία Κεραμέως όταν ήρθε να ψηφίσει χθες, και της είπα με αυτό που κάνει φαίνεται πολιτικά τελείως αναξιόπιστη. Γιατί είναι δικό της έργο η διασύνδεση του Μαράσλεϊου με το πειραματικό της Πλάκας. Την είχε καταργήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το είχε καταγγείλει τότε η Υπουργός και κάνει τώρα τα ίδια. Όλα τα Πειραματικά Δημοτικά, είναι διασυνδεδεμένα με ένα Γυμνάσιο. Γιατί στοχοποιείται ένα σχολείο, ενώ ήταν δικό της έργο; Γιατί δεν κάνει ενιαίες ρυθμίσεις για όλα τα Πειραματικά;
 
Πρόκειται για μια αδικία. Το ξέρω πολύ καλά το ζήτημα, γιατί τα παιδιά μου φοιτούν στο Μαράσλεϊο. Η μεγάλη μου κόρη μάλιστα, εντάσσεται στην ρύθμιση και ευνοείται από αυτή. Αν κοιτούσα το δικό μου καλό, δε θα μίλαγα καν. Επειδή όμως ξέρω αυτό το σχολείο, επειδή το πονάω και επειδή ξέρω ότι είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία, σχολείο το οποίο δίνει ευκαιρίες σε παιδιά από το Καματερό, το Περιστέρι, τον Κολωνό, σε παιδιά που δεν έχουν τις δυνατότητες, αντέδρασα. Αυτό που λέω στην Υπουργό είναι κάντε περισσότερα Πειραματικά, περισσότερα Πρότυπα, μην διαλύετε τα καλύτερα σχολεία. Περιμένουμε ακόμα το Πρότυπο σχολείο στο Περιστέρι από την κυρία Κεραμέως και τον κύριο Πρωθυπουργό. Όπως είπα mea culpa για το ύφος, αλλα θα προχωρήσω πολύ πιο δυναμικά για την ουσία που είναι τελείως άδικη».
 
« Δεν έχω τίποτα προσωπικό με την κυρία Κεραμέως. Είμαι όμως κάθετα αντίθετη σε Πολιτικές που φέρνει και πως τις φέρνει. Επί ένα χρόνο η κυρία Κεραμέως δεν έχει φέρει ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο, έχει φέρει επιμέρους ρυθμίσεις σε επιμέρους άλλα νομοσχέδια. Έρχεται λοιπόν και φέρνει ένα σχέδιο νόμου, χωρίς να διαβουλευθεί με κανέναν, χωρίς να έχει συζητήσει με κανένα για το κατ’ εξοχήν θέμα που θα έπρεπε να ζητεί συνεννόηση και συναίνεση. Και τι κάνει; Ουσιαστικά ετσιθελικά ανακοινώνει κάποια πράγματα».
 
« Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μια πολύ καλή απάντηση σε όλα αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, περί μετακινήσής μου. Ήμουν, είμαι ΠΑ.ΣΟ.Κ. και θα συνεχίσω να είμαι ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, δεν έχω πρεμούρα να πάω ούτε στην Νέα Δημοκρατία, ούτε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έχω πολύ μεγάλη αγωνία και πολύ μεγάλο αγώνα να κάνω για την αυτονομία του χώρου μας, για το δυνάμωμα του Κινήματος Αλλαγής».
 
« Δε θα αρνηθώ ότι με προβληματίζουν κάποια πράγματα, με προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ πραγματικά είχαμε την πιο υπεύθυνη στάση αυτή την περίοδο, ενώ είχαμε τις καλύτερες θέσεις και προτάσεις, δεν φαίνεται να «τσιμπάμε» στις δημοσκοπήσεις.
 
Σέβομαι και τιμώ την Φώφη Γεννηματά. Κράτησε τον χώρο ενωμένο σε δύσκολες στιγμές του. Αυτή την στιγμή θέμα ηγεσίας δεν τίθεται. Μέχρι το 2021 έχουμε εκλεγμένη αρχηγό. Όμως νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη πολιτική κουβέντα στον χώρο μας. Γιατί τον χώρο του κέντρου δεν μπορούμε να τον χαρίσουμε σε κανέναν, ούτε στον κύριο Μητσοτάκη, ούτε στον κύριο Τσίπρα.
 
Εμείς δεν είμαστε εδώ για να παραχωρήσουμε αυτό τον χώρο. Χρειάζεται στοχευμένη και σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση με θέσεις μεταρρυθμιστικές , όμως και ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές απέναντι στον κύριο Τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον οποίο δεν έχουμε τίποτα κοινό. Όλα τα άλλα που ακούγονται και γράφονται είναι εκ του πονηρού. »
 
#kinima_allagis #προχωραμε #me_nadia
Το video της συνέντευξης:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s