Δήλωση για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων:101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στον Πόντο. 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων η ιστορική μνήμη μένει ζωντανή.

101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στον Πόντο. 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων η ιστορική μνήμη μένει ζωντανή.

Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδοθεί στους 353.000 σφαγιασθέντες Ποντίους είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη τους. Να διατηρήσουμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά τους, τη μοναδική κουλτούρα τους.

Στις 24 Φεβρουαρίου του 1994 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με νόμο αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων και συμβολικά ορίστηκε η 19η Μαΐου (ημέρα άφιξης του Μουσταφά Κεμάλ στην Τραπεζούντα) ως ημέρα μνήμης. Ήταν μία Ιστορική Πρωτοβουλία για να μην ξεχάσουμε την καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου.

Χρέος μας ταυτόχρονα είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, αφού μόνο μέσα από την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας μπορεί να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία ανάμεσα στους λαούς. Η γνώση της ιστορίας δεν αποτελεί μόνο χρέος προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, αλλά και ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός πιο σταθερού και ειρηνικού μέλλοντος. Το διαρκές αίτημα για την ιστορική αποκατάσταση και διεθνή αναγνώριση του διωγμού των Ποντίων, είναι σήμερα πιο επιτακτικό από ποτέ, βλέποντας την αναθεωρητική στρατηγική που προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκία.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός , σύσσωμος ο απανταχού Ελληνισμός δεν ξεχνά.

#genocide
#kinima_allagis #προχωραμε #me_nadia

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s