Από την συμμετοχή μου, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου: «Χρειάζεται συγκροτημένο σχέδιο για τον τουρισμό και συνολικά την οικονομία»

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
Από την συμμετοχή μου, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου.
 
Ερωτώμενη για το αν μπορεί φέτος να «σωθεί» η παρτίδα του Τουρισμού, μεταξύ άλλων τόνισε ότι σαφώς και φέτος θα υπάρχει ζημιά στον νευραλγικό αυτό τομέα. Ο τουρισμός ήταν πέρυσι περίπου το 20% του ΑΕΠ δηλαδή 40 δις από τα 195 δις. ευρώ που ήταν το συνολικό Α.Ε.Π της χώρας . Ακόμα και το μισό να κερδίσουμε είναι 20 δις λιγότερη ζημιά.
 
Αυτή η πτώση του εγχώριου εισοδήματος μας αφορά όλους. Αυτό εν πολλοίς, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το ύψος της συνολικής ύφεσης μέχρι το τέλος του έτους. « Αυτό είναι το στοίχημα για φέτος» σημείωσε.
 
Και πρόσθεσε: Γι αυτό χρειάζονται έγκαιρα ολοκληρωμένη Πολιτική, σαφές Σχέδιο, γρήγορες αποφάσεις και κινήσεις προσέλκυσης τουριστών και μέτρα στήριξης των Επιχειρήσεων και των εργαζομένων του Κλάδου, των θέσεων εργασίας που είναι περίπου 700.000! Δυστυχώς δεν έχω διαπιστώσει τα αντανακλαστικά που περίμενα από την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους Υπουργούς. Αποφάσεις αργούν και υπάρχει μία έντονη αγωνία στον χώρο.
 
Αναφερόμενη δε συνολικά στα έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την Οικονομία επεσήμανε: Μέχρι στιγμής έχουν παρθεί μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν με την στήριξη των ανθρώπων οι οποίοι πλήττονται. Υπήρχαν ανεπάρκειες και καθυστερήσεις σε κάθε περίπτωση. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής προσπαθήσαμε όλη αυτή την περίοδο και προσπαθούμε με υπεύθυνες, πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, να βελτιώσουμε αυτή την προσπάθεια. Να την προσανατολίσουμε σωστά στους ανθρώπους που είχαν και έχουν ανάγκη και τα μέτρα καθυστέρησαν ή και δεν ελήφθησαν.
 
Ξεχωριστά δε τόνισε: Υπάρχουν δύο κεντρικής σημασίας προβληματικά σημεία μέχρι στιγμής. Πρώτον, φοβάμαι ότι υπάρχει από την πλευρά της Κυβέρνησης μια τάση να ωραιοποιεί τα πράγματα, να εξωραΐζει καταστάσεις. Όταν ακούμε για παράδειγμα, από το οικονομικό επιτελείο να μιλάει για ύφεση 4% ή 5%, όταν το IMF και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλούν για 8, 10, 12% ύφεση, είναι προβληματικό. Επίσης δεν έχω πειστεί ακόμα ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο. Δεν έχουμε ακούσει το πλάνο για τον τουρισμό, αλλά και συνολικά για την Οικονομία. Πότε θα το ακούσουμε; Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής είμαστε εδώ να βάλουμε πλάτη στην εθνική προσπάθεια και να στηλιτεύσουμε τα κακώς κείμενα, αλλά και με χρήσιμες προτάσεις για την βελτίωση τους. Χρειάζεται όμως να εξασφαλιστεί εικόνα, πραγματική εικόνα για την κατάσταση και την προοπτική που διαφαίνεται, ώστε και η κοινωνία να γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει και τα κόμματα να μπορούν να καταθέσουν υπεύθυνα προτάσεις ή και να ασκήσουν εποικοδομητική, σκληρή κριτική.
 
#kinima_allagis #προχωραμε #me_nadia
Το video της σημερινής εμφάνισης:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s