«Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία» Συνέντευξη μου στο Open στην εκπομπή του Γιώργου Καραμέρου και Σπύρου Χαριτάτου, Open Ελλάδα.

Συνέντευξη της Βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στο OPEN TV

Μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση είχε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου με τους δημοσιογράφους Γιώργο Καραμέρο και Σπύρο Χαριτάτο στην εκπομπή τους στο OPEN TV.  

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ανάμεσα στα άλλα επεσήμανε:

–  Η πανδημία διαμόρφωσε ένα νέο τοπίο. Πρόκειται για μια διαφορετική απ΄ όλες τις απόψεις  πραγματικότητα γεμάτη κινδύνους και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως χώρα και ως κοινωνία με αισιοδοξία και υπευθυνότητα.

– Από υγειονομικής άποψης καταφέραμε ένα άθλο. Το οφείλουμε στους καταπληκτικούς επιστήμονες που έχουμε, την έγκαιρη λήψη μέτρων και την αξιοθαύμαστη πειθαρχεία των πολιτών στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

– Σε σχέση με τις δημόσιες συναθροίσεις πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Όλοι θέλουμε να πάρουμε πίσω την ζωή μας όμως με τον κορωνοϊό δεν τελειώσαμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Πρόκειται για  θέμα ατομική και συλλογικής ευθύνης, αλληλεγγύης να προστατέψουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

– Τα Δημοτικά δεν πρέπει να ανοίξουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για το αντίθετο. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή της άμεσα, ώστε να μπορέσουμε οι γονείς να προγραμματίσουμε την καθημερινότητα μας, τις εργασιακές και άλλες εκκρεμότητες. Δεν μπορεί να ανακοινώνει αποφάσεις στο παρά πέντε.

– Για την Γ’ Λυκείου έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία. Είναι στις παραμονές ενός αγώνα που θα καθορίσει την ζωή τους και θα πρέπει τα παιδιά να κάνουν «προθέρμανση», να γίνει μία προσπάθεια να καλυφτούν όσα κενά είναι δυνατόν. Ωστόσο, δεν υπήρχε λόγος να ανοίξουν Γυμνάσια και οι άλλες τάξεις του Λυκείου.

– Το Υπουργείο πρέπει άμεσα να δει τι θα κάνει την επόμενη χρονιά. Θα ήταν εγκληματική αμέλεια να μην είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο νέου ξεσπάσματος του κορωνοϊού.  Οφείλει να κάνει πραγματική καταγραφή των υποδομών και των υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων για την νέα χρονιά, ώστε αν χρειαστεί να κλείσουν να μετέχουν όλοι οι μαθητές ισότιμα. Να καταρτίσει επομένως ένα πλήρες πρόγραμμα παρεμβάσεων και προμηθειών , ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με τις προδιαγραφές που πρέπει.

– Το video της Πολιτικής Προστασίας που αποσύρθηκε γιατί χαρακτηρίστηκε σεξιστικό δεν νομίζω ότι ήταν επιτυχημένο. Ωστόσο το να βαφτίζονται όλα σεξιστικά ή να μοιραζόμαστε ακόμα και σε μια συζήτηση για ένα spot είναι κάτι άνευ ουσίας . Ας προσανατολίσουμε  τον δημόσιο διάλογο σε πιο ουσιαστικά θέματα.

Το video της συνέντευξης μπορείτε να το δείτε εδώ:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s