Δήλωση μου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών: «Να μην ξεχάσουμε τα αιτήματα και τις αγωνίες των Νοσηλευτριών και των νοσηλευτών όταν περάσει η σημερινή μέρα».

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ

Δήλωση Βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Νάντιας Γιαννακοπούλου

Σαν σήμερα πριν 200 χρόνια γεννήθηκε η Florence Nightgale, η γυναίκα που έμελλε να γίνει σύμβολο της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, η παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτριών και νοσηλευτών. Όλοι μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αναντικατάστατη διαχρονική συμβολή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ιδιαίτερα στην μάχη των τελευταίων δύο μηνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήταν οι άνθρωποι που με σεβασμό στην δοκιμασία των ασθενών, ακούραστη προσπάθεια στήριξαν ως αφανείς ήρωες όλη την προσπάθεια των γιατρών, της Πολιτείας. Ήταν οι άνθρωποι που παρά τον κίνδυνο, δε σταμάτησαν λεπτό να στέκονται δίπλα στους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Τους αναλογεί μεγάλο τμήμα της πανεθνικής προσπάθειας με την οποία καταστήσαμε την Ελλάδα χώρα πρότυπο σ΄ όλο τον Πλανήτη. Το έζησα και το διαπίστωσα και προσωπικά σε όσα Νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας επισκέφτηκα αυτή την δύσκολη περίοδο.

Λέμε ότι η πανδημία, η κρίση του κορωνοιού μας έκανε όλους να σκεφτούμε από την αρχή μια σειρά θέματα της κοινωνίας μας, ότι διαμόρφωσαν μια νέα πραγματικότητα. Ένα βασικό θέμα είναι η ανάγκη ισχυροποίησης, εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε νοσηλεύτριες και νοσηλευτές που αποτελούσε ένα διαχρονικό πρόβλημα των Μονάδων Υγείας. Μαζί μ΄ αυτό, έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε όλα τα εφόδια και τα κίνητρα που χρειάζονται για να μπορούν να προσφέρουν στις συνθήκες που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο Κράτος και να μας νιώθουν κοντά μας.

Αποτελεί χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε όταν θα περάσει η επέτειος ή η κρίση του κορωνοιού, να ξεχάσουμε τα αιτήματά τους, τις αγωνίες τους. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να ξεκινήσει τώρα.

Φίλες νοσηλεύτριες, φίλοι νοσηλευτές, ταπεινά σας ευχαριστώ.

νοσηλευτές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s