Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Mercator European Dialogue συμμετείχα μαζί με Βουλευτές από κράτη της Ευρώπης σε τηλεδιάσκεψη για το πόσο και πώς επηρεάστηκε η Ε.Ε από την πανδημία και κυρίως τους τρόπους αντίδρασης και την στήριξη της οικονομίας.

Η κρίση του Κορωνοϊού απαιτεί κοινές λύσεις και συλλογικές απαντήσεις από την Ε.Ε, ισχυροποίηση της συνοχής της
Το τελευταίο διάστημα, βουλευτές των κρατών μελών της Ε.Ε επικοινωνούμε όλο και πιο συχνά μέσω τηλεδιασκέψεων για την κρίση του κορωνοϊού και τις λύσεις που πρέπει να προκριθούν άμεσα.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Mercator European Dialogue συμμετείχα μαζί με Βουλευτές από κράτη της Ευρώπης σε τηλεδιάσκεψη για το πόσο και πώς επηρεάστηκε η Ε.Ε από την πανδημία και κυρίως τους τρόπους αντίδρασης και την στήριξη της οικονομίας.
Στις τοποθετήσεις μου υπογράμμισα τα εξής:
Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ευρώπη είναι μία οργανωμένη κοινή προσπάθεια ανάκαμψης που να στηρίζεται στην αλληλεγγύη και την αμοιβαιότητα.
Η πρωτόγνωρη κρίση του κορωνοϊού απαιτεί μια νέα αντίληψη του προβλήματος, μία νέα συλλογική δράση από τα κράτη – μέλη στη βάση της συνοχής.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη οφείλει να φανεί στην πράξη.
Η συνοχή και αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί σε εκτεταμένα και περιεκτικά σχέδια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών, με έκτακτη χρηματοδότηση, με δημιουργία νέων θεσμών.
Οφείλουμε να αποδείξουμε στο επόμενο διάστημα, ότι η Ε.Ε. ενδυναμώνει και ισχυροποιεί τα κράτη – μέλη ισχυροποιούμενη και η ίδια συνολικά. Μία τέτοια επιλογή θα δίνει απάντηση στις στις δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού, θα περιορίζει τον ζωτικό χώρο ανάπτυξής τους.
Έχουμε χρέος να μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία, μπορεί η τελευταία, ώστε να προχωρήσουμε στο κοινό μας ευρωπαϊκό πεπρωμένο, με γενναίες πρωτοβουλίες και με λύσεις έξω από την πεπατημένη.
#kinima_allagis #προχωραμε #me_nadiaΜΑΡ02

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s