Δήλωσή μου για την Πρωτομαγιά

Τιμούμε σήμερα την εργατική Πρωτομαγιά,  μια ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων.

Ανακαλούμε στη μνήμη μας τα γεγονότα της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο και την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα συνδικαλιστικά κινήματα στην χώρα μας και σ΄όλη την υφήλιο, για δικαιώματα , καλύτερες συνθήκες εργασίας, άνοδο του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και όλου του λαού.

Τιμούμε την Πρωτομαγιά που φέτος σημαδεύεται από την πανδημία του κορωνοϊού και την παγκόσμια οικονομική ύφεση που εμφανίζεται απειλητικά. Η Πρωτομαγιά αποτελεί πηγή γόνιμου προβληματισμού και αναστοχασμού για τον τρόπο με οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Αποτελεί και μέρα αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε πέρα από καταστροφολογικές προσεγγίσεις, ότι θα ζήσουμε σε συνθήκες κανονικότητας και Άνοιξης, νέας πορείας της πατρίδας μας.

Το τελευταίο δίμηνο δώσαμε συντεταγμένα Πολιτική Ηγεσία – Επιστήμονες – Κοινωνία την μάχη κατά του πρώτου κύματος της πανδημίας και τα καταφέραμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυτονόητο. Αν ήταν αυτονόητα όλα δεν θα βλέπαμε τα δραματικά γεγονότα σε σειρά χωρών της Ευρώπης και όλου του πλανήτη. Τα καταφέραμε γιατί υπήρχε σχέδιο, στήριξη στην στρατηγική των επιστημόνων, πειθαρχία στα μέτρα που λαμβάνονταν έγκαιρα. Τα καταφέραμε και κάναμε όλοι μαζί την Ελλάδα χώρα πρότυπο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Με τον ίδιο τρόπο οφείλουμε να συνεχίσουμε ως χώρα, ως κοινωνία, ως πολίτες. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μόνιμο και αόρατο κίνδυνο για την Υγεία και την Ζωή μας που δεν πρέπει να υποτιμούμε. Βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο μίας μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης που θα την ζήσουμε και στην πατρίδα μας, ύφεσης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο πολλά από αυτά που κατακτήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ας κρατήσουμε την δύναμη που δείξαμε και στο επόμενο διάστημα. Διατηρώντας την ενότητά μας και την απόφαση να παλέψουμε όλοι μαζί για να βγούμε από το τούνελ όσο το δυνατό αλώβητοι, με βάση σχέδιο και για την υγεία μας , αλλά και για την στήριξη εργαζομένων και Επιχειρήσεων.

Η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν θα είναι εύκολη, αλλά θα τα καταφέρουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΘΙΕΣ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s