ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ(ΝΑΝΤΙΑ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Β2  Δυτ. Τομέα Αθήνας – Κίνημα Αλλαγής

 

Αθήνα,13/04/2020

 

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τις τηλεδιασκέψεις με Ευρωπαίους βουλευτές συνέχισε την προηγούμενη εβδομάδα η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου.

 

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές συζητήσεις, αφού σ΄αυτές δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, για την οικονομική κρίση που έρχεται και ενισχύεται το κλίμα αλληλεγγύης, ενώ γίνονται βήματα συναντίληψης.

 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Απριλίου δια μέσω του  Mercator European Dialogue είχε την ευκαιρία να συζητήσει μέσω βιντεοκλήσης με 15 Βουλευτές από 11 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η αναφορά στις προτεραιότητες που έχουν δοθεί και τα θέματα ενδιαφέροντος στις χώρες μας καθώς επίσης και η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν τα Κοινοβούλια μας για να συνεχίσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

 

Επίσης, την Πέμπτη 9 Απριλίου, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής  συμμετείχε σε μια ακόμη τηλεδιάσκεψη κατόπιν πρόσκλησης από το Ελληνικό παράρτημα της Friedrich Ebert Stifftung, όπου ενημερώθηκε από τον Tamas Harangozo, Αναπληρωτή ηγέτη του MSZP, του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ουγγαρίας για τις εξελίξεις στη χωρα, τους χειρισμούς της κυβερνησης Ορμπαν και τον μηχανισμό κρίσεων της Ουγγαρίας στη διαχείριση του κορονοϊού. Ιδιαίτερα απασχόλησε ο κίνδυνος αξιοποίησης της πανδημίας για επιβολή σε χώρες αυταρχικών , ολοκληρωτικών, αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s