Μήνυμα για τη φετινή επέτειο της Επανάστασης του ’21

Η εξέγερση των Ελλήνων κατά του Οθωμανικού ζυγού αποτέλεσε ένα ιστορικό γεγονός παγκόσμιας σημασίας που οδήγησε στην ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Οι Έλληνες έδωσαν  ένα ακόμα  άνισο αγώνα και βγήκαν νικητές. Έδειξαν τι είναι ικανοί να κάνουν όταν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ελευθερία τους , το δικαίωμα στην ζωή, όταν παλεύουν για μια χώρα ελεύθερη και δυνατή.

Αυτός ο ηρωικός αγώνας μας εμπνέει 200 χρόνια τώρα. Είναι στην καρδιά, στο μυαλό, στην ψυχή μας. Μας εμπνέει σ΄όλη αυτή την μακρόχρονη πορεία για να οικοδομήσουμε μια χώρα και ένα Κράτος με δομές, θεσμούς, Δημοκρατία, διεθνή λόγο και ρόλο. Μας εμπνέει ιδιαίτερα φέτος που δίνουμε μια διπλή μάχη. Η μία μάχη είναι αυτή που δίνουμε για την υπεράσπιση των συνόρων μας απέναντι στον τυχοδιωκτισμό, τον εκβιασμό, αναθεωρητισμό του Ερντογάν. Θα την κερδίσουμε στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν ποτέ και σε κανένα να αμφισβητήσει τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σύνορα.

Η άλλη μάχη, αυτή που δίνουμε απέναντι στην πανδημία, είναι μια μάχη απέναντι σε ένα αόρατο εχθρό, είναι μάχη για την υγεία και την ζωή όλων μας, είναι μάχη για να σταθεί η Ελλάδα όρθια και δυνατή , με τους Έλληνες υγιείς. Είναι μια μάχη που θα έχει θύματα, είτε είναι συνάνθρωποί μας είτε είναι η Οικονομία της χώρας. Μπορούμε όμως να την κερδίσουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες  στηριγμένοι στα θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τα μέτρα που ελήφθησαν και στον σεβασμό των οδηγιών του άξιου επιστημονικού στηριγμένοι στην ομοψυχία , στην πειθαρχία και την αποφασιστικότητα όλων μας και την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Η φετινή επέτειος μέσα σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδεικνύει την ανάγκη του αναστοχασμού όλων μας για την πορεία της χώρας, την οικοδόμηση ισχυρών θεσμών και δομών, τον τύπο ανάπτυξης και τον ρόλο των εργαζομένων , αλλά και του τρόπου άσκησης πολιτικής, των όρων και του πλαισίου του δημόσιου διαλόγου. Στις νέες συνθήκες, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην χώρα και παγκόσμια είναι πιο αναγκαίο παρά ποτέ να οικοδομήσουμε μια στέρεα εθνική ομοψυχία, μια νέα σχέση συνεννόησης όλου του πολιτικού δυναμικού, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης των Ελλήνων απέναντι στο Κράτος, στους θεσμούς, στις δυνατότητες της χώρας.

Οι προκλήσεις σήμερα και στο μέλλον είναι και θα είναι πολλές. Μπορούμε όμως να ανταποκριθούμε. Αυτή την δέσμευση ας πάρουμε όλοι, τιμώντας την φετινή εξέγερση των προγόνων μας για την Ελευθερία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s