Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη»

ΕΡΑ «Αναμενόμενα και Μη» 11.04.2019

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η ραχοκοκαλιά, είναι η ψυχή του Κινήματος Αλλαγής. Συνεχίζουμε δυνατά με νέο όχημα το Κίνημα Αλλαγής και αυτό είναι κάτι με το οποίο συντασσόμαστε όλοι και προχωρούμε.

Στόχος μας στο Κίνημα Αλλαγής είναι να επαναφέρουμε την κανονικότητα και αυτό σημαίνει να στηρίξουμε την μεσαία τάξη, η οποία έχει φτωχοποιηθεί όπως καταδεικνύει και η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. που δείχνει πόσο έχει πληγεί η μεσαία τάξη και τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες πολίτες, για την κοινωνική συνοχή και βεβαίως για τους πιο αδύναμους, τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας.

Όμως δυστυχώς δεν έχουμε δει τα τελευταία τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , που υποτίθεται ότι ήταν η πρώτη φορά αριστερά, καμία φιλολαϊκή πολιτική, καμία πολιτική για την μεσαία τάξη, καμία πολιτική στήριξης των πιο αδύναμων.

Το αντίθετο, είδαμε μια εξοντωτική αύξηση της φορολογίας, ειδικά της έμμεσης φορολογίας. Όταν η αναλογία έμμεσων προς άμεσων φόρων είναι 1,5 / 1 καταλαβαίνουμε ποιόν πλήττει πιο πολύ. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, των Νοσοκομείων, της δημόσιας παιδείας, είναι πράγματα που διαλύουν την μεσαία τάξη και του πιο αδύναμους.

Είναι κοινωνική πολιτική το παίρνω δέκα και δίνω ένα; Τα επιδόματα ελεημοσύνης του κυρίου Τσίπρα είναι φιλολαϊκή πολιτική; Πρέπει να μπορέσουμε να χτίσουμε μια πραγματικά δυνατή οικονομία. Μια οικονομία στην οποία θα γίνεται μια δίκαιη αναδιανομή υπέρ των αδύναμων, υπέρ των μη προνομιούχων. Δεν το είδαμε αυτό τα τελευταία χρόνια.

Εμείς ξέρουμε τι πάει να πει κοινωνική πολιτική. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το μοναδικό κόμμα που επί των Κυβερνήσεων του ασκήθηκε  κοινωνική πολιτική για  τους πολλούς και έκανε πραγματικά δίκαιη αναδιανομή.

Έχουμε τεράστια διαφορά με την Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο ιστορικός πολιτικός μας αντίπαλος και είμαστε απολύτως απέναντι στην συντήρηση, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σε όλα αυτά που έχουμε ακούσει να προαναγγέλλει ο κύριος Μητσοτάκης.

Εμείς ζητούμε από τον Ελληνικό λαό να μας δώσει την δύναμη για να εφαρμόσουμε το προοδευτικό μας σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Είμαστε απέναντι τόσο στην συντήρηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του λαϊκισμού, όσο βέβαια απέναντι και στις συντηρητικές πολιτικές του κυρίου Μητσοτάκη. Για αυτό ζητούμε την ενίσχυση των ποσοστών μας για να επιβάλουμε επιτέλους μια πραγματικά προοδευτική πολιτική. Ένα ισχυρό ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Κίνημα Αλλαγής για να μπορέσει να είμαστε απέναντι στις δύο όψεις της ίδιας συντήρησης.

Η πολιτική θέση μας είναι απολύτως ξεκάθαρη και είναι η αυτονομία του χώρου μας, δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός. Είμαστε και θέλουμε να είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές του λαού για τους πολλούς όχι για  τους λίγους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s